Nyitókép: SITA/Alexandra Čunderlíková

 

Az ingázóknak az Ausztriába való belépéshez már nem lesz szükségük oltási igazolásra, a COVID-19 betegségen való átesésről szóló igazolásra, illetve negatív tesztre. A többi utas számára továbbra is érvényben marad a 3G-szabály – tájékoztatott a szlovák külügyi tárca a weboldalán.

 

„Április 16-tól az ausztriai határátkelőhelyen az ingázóknak (munkavégzés, iskolalátogatás, családi okok vagy élettárs meglátogatása céljából) nem kell teljesíteniük a 3G-szabályt (OTP), és karanténkötelezettség sem vonatkozik rájuk“

 

– közölte a tárca.

 

 hirdetes_300x300  

A többi utasra továbbra is érvényes a 3G-szabály, ami azt jelenti, hogy oltási igazolást (két adagról vagy megerősítő adagról szólót), a betegségen való átesésről szóló igazolást vagy negatív tesztet kell felmutatniuk. Kivételt képeznek a gyerekek 12 éves korig.

 

Az oltatlanoknak és a betegségből kigyógyult (akik még egy oltással sem rendelkeznek) személyeknek regisztrálniuk kell és tíznapos karantént kell abszolválniuk.

 

Az országba való korlátozás nélküli belépés az országon átutazókra is vonatkozik. Ebbe a kategóriába tartozik a reptérre és vissza, valamint a bécsi vasútállomásra vezető út. Ehhez azonban egy tranzitnyilatkozat kitöltésére van szükség, és az utat felesleges megállók nélkül kell abszolválni.

 

Teraz.sk

Megosztás:
Címkék: Ausztria ingázók

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.