Nyitókép: noviny.sk

 

A vád: extrémizmus, nemzetgyalázás, rasszista gyűlöletkeltés. A NAKA már nyomoz a liberálfasiszta Arpád Soltész ügyében.

 

A rendőrség szerint a feljelentés megalapozott

 

Az elmúlt napokban egymástól függetlenül két magánszemély, Németh Titusz és Samu István is feljelentette a rendőrségen Arpád Soltészt. A szélsőségesen liberális, magyarul is jól beszélő, ámde szlovák érzelmű újságírót azért jelentették fel a Joj TV nevű bulvármédia hírportálján, a noviny.sk-n megjelent cikke miatt, mert abban a magyarok ellen uszított és egy másik nemzetet gyalázott.

 hirdetes_810x300  

 

Soltésznál az Orbán Viktor vezette Fidesz negyedik kétharmados győzelme vágta ki a biztosítékot. A korábban a Ján Kuciak oknyomozó központot is vezető, ám onnan alkalmatlanság miatt elbocsátott provokátor, – ahogy erről a felvidéki magyar sajtóban a Körképen beszámoltunk, – olyanokat írt cikkében, mint hogy Orbán kleptokratikus rendszert működtet, párhuzamot vont az orosz-ukrán háborúval és azzal riogatta a szlovákokat, hogy a putyini Magyarországot izolálni kell, különben a felvidéki Rozsnyó lesz az új Bucsa, vagy hogy a magyarok majd a szlovák nők és gyerekek vérével fognak tankolni és a csontjaikkal fűteni.

 

Beteg elme

 

A beteg elmére valló cikk megjelenése hatalmas felháborodást váltott ki a kárpát-medencei magyarság körében.

 

Két felvidéki magyar, Németh Titusz Szencen, Samu István pedig Komáromban tett rendőrségi feljelentést ellene.

 

Samu István és Németh Titusz, a két feljelentő. Kép: Körkép.sk

 

A Körkép.sk ezzel kapcsolatban Samu Istvántól úgy értesült, hogy beadványát elfogadta a rendőrség. Azaz megalapozottnak tartja a feljelentést, mi több, azt a különösen súlyos bűncselekményeket is vizsgáló Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) hatáskörébe utalta.

 

A szerkesztőségünk birtokában levő dokumentum szerint a rendőrségi nyomozó előzetesen extrémizmusként kvalifikálta a Soltész cikkében megfogalmazottakat, mely kimeríti a másik nemzet, faj vagy etnikum elleni gyűlöletkeltést.

 

A Samu István által kapott rendőrségi értesítés. Forrás: Körkép.sk

 

A Samu István által kapott rendőrségi értesítés. Forrás: Körkép.sk

 

Soltész hallgat és bujkál

 

A Körkép.sk kereste a jelek szerint orvosi segítségre szoruló Soltészt. Azt szerettük volna megtudni tőle, hogy kihallgatta-e már őt a NAKA. Továbbá, hogy együtt fog-e működni a hatóságokkal, illetve fenntartja-e továbbra is a cikkben foglalt véleményét.

 

Soltész azonban, bár kérdéseinket munkaadójának is elküldtük, cikkünk megjelenéséig megkeresésünkre nem reagált.

 

Úgy tudjuk, a másik feljelentő, Németh Titusz a rendőrségen a feljelentéskor szintén azt az előzetes információt kapta, hogyt Soltésszal kapcsolatos beadványát a NAKA fogja vizsgálni.

 

A liberálfasiszta beteg elme, Arpád Soltész. Kép forrása: noviny.sk

 

Arpád Soltészt egyébként botrányos cikke után Felvidék szerte izolálták. Többek között a Komáromi Napok keretében is szerepelnie kellett volna egy beszélgetésen, de a város polgármestere „hősünk“ cselekedete után törölte  Soltészt a programból.

 

A liberális magyarok még futtatnák

 

A Körkép.sk ugyanakkor  úgy tudja, hogy liberális vonalról továbbra is igény van a „futtatására.” A Progresszív Szlovákia gútai tagjai részéről ugyanis ötlet szintjén felmerült, közéleti vitát szerveznek, ahol a a liberálfasiszta, beteg elme Soltész és jóérzésű, a nemzetgyalázást elutasító magyarok egyik képviselője állt volna ki vitára.

 

Ebből azonban valószínűleg már nem lesz semmi, bár a liberális szlovákiai magyar sajtó, köztük a mindannyiunk adójából fenntartott, Lovász Attila vezette állami Pátria rádió továbbra is mindent megtesz, hogy Soltészt futtassa.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 46 olvasónak tetszik ez a cikk.