Nyitókép: dolnimorava.cz

 

Hamarosan megnyílik a világ leghosszabb függőhídja Alsó-Morvaországban, a turizmus és a téli sportok közkedvelt központjában.

 

Ugyan az észak-hesseni Willingen síközpont 2021 végén arról tájékoztatott, hogy a 665 méter hosszú „Skywalk“-kal a világ leghosszabb függőhídjának birtokosa lesz, most az elsőbbséget minden bizonnyal átveszi tőle a szomszédos Csehország. Alsó-Morvaországban ugyanis májustól megnyitják a „Sky Bridge 721“-et, aminek már a neve is arra utal, hogy a hosszával túlszárnyalja német „vetélytársát”.

 

A függőhíd működtetőjének weboldala szerint a híd a legmagasabb pontján 95 méterrel helyezkedik el a föld felett. Mindenki, aki elég bátorságot érez magában ahhoz, hogy rálépjen a 1,2 méter széles hídra, az 1125 méteres tengerszint feletti magasságban egyik hegycsúcsról áthaladhat a másikra.

 hirdetes_300x300  

 

„A Mlýnský patak fenséges völgyén átívelő hídon minden látogatónak egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy többet tudjon meg a helyi tájról és történelemről az Idő hídja tanösvényen keresztül“

 

– írja a weboldalán a működtető.

 

 

A „Sky Bridege 721“ megnyitásának pontos dátuma még nem ismert, de a weboldal szerint az attrakció május közepétől lesz látogatható az érdeklődők számára. Az érdeklődők a Slaměnka hétvégi ház mögött elhelyezett drótkötélpályán tudnak majd eljutni a hídhoz.

 

A teljes kirándulás a hídon történő átkeléssel, majd az interaktív tanösvényen való áthaladással együtt körülbelül 1,5 órát vesz igénybe.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.