Jeromos
  • HUF: 421.17
  • USD: 0.98
  • 13 °C
  • 20 °C
Mindennapjaink

Felvidéki magyar gerillaakció Pozsonyban – A minisztérium elé vitték a Sajó ügyét (Videó+képek)

Hónapok óta passzívan figyeli a szlovák hatóság a gömöri Sajó ügyét.

Nyitókép: Orosz Örs fb-oldala

 

Hónapok óta passzívan figyeli a szlovák hatóság a gömöri Sajó ügyét. A folyóba hetek óta ömlik a környezetszennyező üledékes víz a használaton kívüli Siderit bányából.

 

A problémára a figyelmet felhívó lakosság bejelentéseire hosszú ideig nem reagált érdemben sem a környezetvédelmi minisztérium, sem a bánya kapcsán illetéges gazdaságügyi tárca.

 

 

Pénteken, május 6-án ezért Orosz Örs (Szövetség-Aliancia) és csapata 1 köbméter, a Sajóból származő szennyezet vizet öntöttek ki a környezetvédelmi minisztérium pozsonyi székhelye elé. A gerillaakcióról a Körkép.sk élőben közvetített.

 

 

Megkeresésünkre a tárca államtitkára elmondta, hogy a kormány legutóbbi ülésén már jóváhagyott egy 200 ezer eurós gyorssegélyt, mellyel felületkezelni lehet a problémát. Megnyugtató megoldásra azonban egyelőre még várni kell.

 

Helyszíni felvételünk és fotók:

 

 

A témával még foglalkozunk.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Almassy
2022. máj. 06. 23:08

Aki a földjét nem becsüli, az az országát nem érdemli.

Szép volt fiúk! :)
2022. máj. 08. 00:24

Respect!!! ;)

Kósa Zoltán
2022. máj. 08. 05:50

Kalap le, veletek vagyunk! Az igazság az, hogy miközben beszélünk környezetvédelemről, a vízről megfeledkezünk. A természetes megoldásokat tönkretettük, a meglévőket szennyezzük. Folyóvizeinket mederbe tereljük, és irány a tenger, ahelyett, hogy megoldanánk a felfogását. A talajvíz utánpótlásának esélyt sem adva édesvízzel dúsítjuk a tengereket, miért? Csallóköz vízkészletei nem végtelenek. Az ivóvíz élet, tessék foglalkozni vele, mert az egyik legnagyobb kincsünkkel szórakozunk!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket