Nyitókép:  MTI / AP / Vadim Ghirda

 

Exkluzív felmérést készített a Focus ügynökség a Markíza televíziónak. Az ügynökség arról kérdezte az embereket, hogy mit tennének, ha megtámadnák Szlovákiát.

 

A legtöbb válaszadó ittmaradna az országban, de nem harcolna (48 %). Harmaduk (32 %) viszont összepakolna, és más otthon után nézne, más országban.

 

A válaszadók 13 százaléka fogna fegyvert az ország védelmében, 7 százalék pedig nem tudja, hogy mit tenne, ha ilyen helyzet adódna.

 

 hirdetes_810x300  

A felmérésből az is kiderült, hogy pártszimpátia szerint miként viselkednének az emberek. Például a Republika választói között a legnagyobb azok aránya (27%), akik fegyvert ragadnának és mennének harcolni. Őket követik a Progresívne Slovensko választói (19 %), majd a Sme rodinát pártolók (16%).

 

Az is érdekes, hogy a leggyorsabban a liberálisok oldanának kereket, ha úgy adódna a helyzet: a progresszívok választóinak 52 százaléka, az SaS választóinak 39 százaléka, és a Sme rodina választóinak 38 százaléka rögtön elhagyná az országot, amint fegyveres támadás érné azt.

 

Nem meglepő talán, hogy a Smer választói közül kerülnek ki legtöbben azok, akik maradnának, de nem harcolnának (66 százalék), őket követik a Hlas választói (58 %), majd a kormányzó OĽaNO választói (48 %).

 

tvnoviny.sk

 

tvnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.