Emese, Sarolta
  • HUF: 402.59
  • USD: 1.04
  • 18 °C
  • 30 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Felmérés: A lakosság harmada elhagyná az országot, ha megtámadnák Szlovákiát

A válaszadók 13 százaléka fogna fegyvert az ország védelmében

Nyitókép:  MTI / AP / Vadim Ghirda

 

Exkluzív felmérést készített a Focus ügynökség a Markíza televíziónak. Az ügynökség arról kérdezte az embereket, hogy mit tennének, ha megtámadnák Szlovákiát.

 

A legtöbb válaszadó ittmaradna az országban, de nem harcolna (48 %). Harmaduk (32 %) viszont összepakolna, és más otthon után nézne, más országban.

 

A válaszadók 13 százaléka fogna fegyvert az ország védelmében, 7 százalék pedig nem tudja, hogy mit tenne, ha ilyen helyzet adódna.

 

A felmérésből az is kiderült, hogy pártszimpátia szerint miként viselkednének az emberek. Például a Republika választói között a legnagyobb azok aránya (27%), akik fegyvert ragadnának és mennének harcolni. Őket követik a Progresívne Slovensko választói (19 %), majd a Sme rodinát pártolók (16%).

 

Az is érdekes, hogy a leggyorsabban a liberálisok oldanának kereket, ha úgy adódna a helyzet: a progresszívok választóinak 52 százaléka, az SaS választóinak 39 százaléka, és a Sme rodina választóinak 38 százaléka rögtön elhagyná az országot, amint fegyveres támadás érné azt.

 

Nem meglepő talán, hogy a Smer választói közül kerülnek ki legtöbben azok, akik maradnának, de nem harcolnának (66 százalék), őket követik a Hlas választói (58 %), majd a kormányzó OĽaNO választói (48 %).

 

tvnoviny.sk

 

tvnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Kósa Zoltán
2022. máj. 08. 16:58

A legnagyobb hangadók, az észosztók a legkevésbé fegyverképesek? Érdekes, tehát szóban harcolni, de harcoljon más? Ebből én csak azt tudom kiolvasni, hogy az emberek zöme békepárti, tehát ha már Szlovákia, akkor a tömeg, a szlovák nép ossza Orbán politikáját. A háborút megnyerni fegyverekkel lehet, de békét teremteni csak fegyverek nélkül. Ideje lenne végre az emberekre hallgatni, az emberek békét akarnak, hallják odafenn, békét!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket