Nyitókép forrása:Budapest, 2022. május 10. Áder János leköszönő államfő fogadja Novák Katalin új köztársasági elnököt a Sándor-palota teraszán 2022. május 10-én. Novák Katalint március 10-én választotta meg államfőnek az Országgyűlés, ünnepélyes beiktatása május 14-én lesz. MTI/Bruzák Noémi

 

Átvette köztársasági elnöki hivatalát Novák Katalin – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában.

 

A tudósítás szerint reggel Áder János leköszönő magyar államfő a Sándor-palota bejáratánál fogadta az új köztársasági elnököt.

 

Áder János és Novák Katalin együtt vonult be az államfői rezidenciába, majd együtt mentek be az elnöki irodába és léptek ki a Sándor-palota teraszára.

 

 hirdetes_810x300  

Novák Katalint március 10-én választotta meg köztársasági elnöknek az Országgyűlés, ünnepélyes beiktatása szombaton lesz, a rendezvény ökumenikus istentisztelettel kezdődik.

 

A politikus hétfőn mutatta be munkatársait.

 

Novák Katalin a hatodik köztársasági elnök a rendszerváltás óta.

 

Az alaptörvény szerint a köztársasági elnök kifejezi a nemzet egységét, őrködik az államszervezet demokratikus működése felett, ő a Magyar Honvédség főparancsnoka. Az államfőt az Országgyűlés öt évre választja, és legfeljebb egy alkalommal lehet újraválasztani.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.