Nyitókép: AP/Shuji Kajiyama

 

Hivatalosan már hat halottja van Észak-Koreában a koronavírus-járványnak, az áldozatok közül egynél ki is mutatták az omikron variánst. Az állami média beszámolója szerint 350 ezerre tehető a fertőzöttek száma, csütörtökön egyetlen nap alatt 18 ezer új beteget regisztráltak a kommunista országban.

 

Phenjan elrendelte a legmagasabb járványügyi vészhelyzeti szintet, amiről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy bizonyos térségekben, városokban a fertőzés mértékétől függően teljes lezárást vezetnek be, illetve korlátozzák a gyülekezést a munkahelyeken.

 

Csütörtökön Kim Dzsong-Un a Koreai Munkapárt központi bizottságának ülésén váratlan válságnak nevezte, hogy a koronavírus elterjedt az országban. Egyben felszólította a központi bizottság tagjait hogy birkózzanak meg a helyzettel.

 hirdetes_810x300  

 

Észak-Korea 25 millió lakosa közül eddig senkit sem oltottak be, és kevés a rendelkezésre álló teszt is. Phenjan mindeddig elutasította a WHO, Kína, Oroszország és Dél-Korea segítségét is. Az orosz elnöki szóvivő eközben bejelentette, ha kérés érkezne Phenjanból, készek lennének együttműködni.

 

Hirado

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!