Nyitókép: Kyodo via Reuters

 

„Tradicionális” módszerekkel küzd a koronavírus omikron variánsával szemben Észak-Korea. Miután a phenjani rezsimnek nincsenek hatékony vírusellenes gyógyszerei, a külföldi segítséget pedig – eddig – elutasították, elsősorban gyógyteákkal, vagy sósvizes öblögetéssel vennék fel a harcot a vírussal.

 

Az észak-koreai állami média nemrég interjút készített egy házaspárral, akik azt javasolták a koronavírusos betegeknek, hogy reggel és este sós vízzel gargarizáljanak. Arról is beszámoltak, hogy ezer tonna sót küldtek Phenjanba, hogy „fertőtlenítő oldatot” készítsenek belőle – írta meg a BBC.

 

Az orrjáratok és a szájüreg fertőtlenítése ugyan valóban vírusölő hatású lehet, de a koronavírus terjedését nem gátolja meg. A Rodong Simnun újság gyömbér-, fűzfalevél- vagy loncteát ajánlott a betegeknek, ami egyébként valóban hatékony lehet a tünetek enyhítésében és a folyadékvesztés pótlásában. Magára a vírusra azonban hatástalan.

 hirdetes_810x300  

 

A fővároson kívül az egészségügyi ellátórendszer rendkívül gyenge, a lakosság pedig oltatlan. Egyetlen nap alatt 232 ezer új esetet jelentettek, pedig a hatóságoknak nem áll rendelkezésére megfelelő mennyiségű koronavírusteszt ahhoz, hogy felmérjék a járvány valós elterjedését, ezért csak a lázban szenvedők számáról adnak hírt. A fertőzöttek száma ennek alapján már meghaladja az 1,7 milliót.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!