Nyitókép: Dano Veselský

 

A közeledő nyári turistaszezonban ismét közlekedni fog az autóvonat az Adriai-tengerhez. A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) az osztrák partnerével, az Österreichische Bundesbahnennel (ÖBB) együttműködve fogja üzemeltetni a Pozsonyból a horvátországi Splitbe tartó összeköttetést. Az autóvonat 2022. június 3-tól szeptember 24-ig hetente kétszer fog közlekedni az említett útszakaszon.

 

18 órás út a tengerhez

 

A Szlovák Vasúttársaság tájékoztatása szerint a vasúti utazás a legközelebbi tengerig körülbelül tizennyolc órát vesz igénybe, és Bécsen, Grazon, valamint Zágrábon keresztül vezet.

  hirdetes_300x300   

 

Az autóvonat a tervek szerint a nyári szezonban minden kedden és pénteken 15:51-kor indul a pozsonyi főpályaudvarról és szerdán, illetve szombaton érkezik Splitbe reggel 9:50-kor.

 

A vonatra legfeljebb 30 autó fér fel

 

A vonat Dalmácia központjából szerdán és szombaton 17:28-kor indul vissza, Pozsonyba pedig csütörtökön, illetve vasárnap érkezik kevesebb mint egy órával dél előtt.

 

 „A vonat a ZSSK legmodernebb, légkondicionált ülőhelyes vasúti kocsijaiból, illetve légkondicionált fekvőhelyes hálókocsikból tevődik össze. A vonatban legfeljebb 30 férőhely lesz az autók szállítására”

 

– magyarázta a vasúti fuvarozó.

 

Az utasok motorokat, összecsukható kerékpárokat és kisállatokat is felvihetnek a vonatra.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.