Nyitókép: pxhere.com

 

Majomhimlő gyanújával szállítottak kórházba egy embert Ausztriában – jelentette vasárnap az ORF osztrák közszolgálati televízió. A fertőzést a tesztek később igazolták – írja a portfolio.hu.

 

A tájékoztatás szerint a 35 éves bécsi férfit éjszaka vitték kórházba, miután enyhe lázat mutattak ki nála, az arcán pedig kiütések keletkeztek.

 

A himlőgyanús eset megerősítve – tudatta a Twitteren a bécsi egészségügyi hatóság, hozzátéve, hogy miután kimutatták a szervezetében a vírust, és tünetei is vannak, kijelenthető, hogy majomhimlővel fertőződött meg.

 

  hirdetes_300x300   

„A gyanús esetként érkezett páciens laboreredménye megerősítette, hogy himlővírussal fertőződött meg. Annak megállapítása, hogy a himlővírus melyik fajtájáról van szó, még folyamatban van”

 

– tudatta az APA osztrák hírügynökséggel Nina Brenner-Küng, a bécsi egészségügyi szolgálat szóvivője, hozzátéve, hogy minden valószínűség szerint majomhimlővel állnak szemben.

 

Az elmúlt napokban Európa több országában – köztük Belgiumban, Svájcban, Spanyolországban és Hollandiában – vettek nyilvántartásba majomhimlővel fertőzött embereket.

 

portfolio.hu

Megosztás:
Címkék: Ausztria majomhimlő

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!