Mindennapjaink

Agyrém: A magyar politikus szerint jó nekünk, Trianonnak hála jobban élünk itt, Szlovákiában

Hozza a formáját a magyarországi baloldali ellenzék

Nyitókép forrása: mandiner.hu

 

Hozza a formáját a magyarországi baloldali ellenzék. A Nemzeti Összetartozás Napján a Gyurcsány Ferenc fémjelezte Demokratikus Koalíció politikusa, Erzsébetváros polgármestere,  Niedermüller Péter azt találta mondani, hogy a Trianonnak köszönhetően ma a magyarok jobban élhetnek Szlovákiában és Romániában, mint Magyarországon.

 

A tényeket és számokat figyelmen kívül hagyó megjegyzés nyilván belpolitikai céllal fogalmazódott meg, pedig “bezzegszlovákiázni” már jó ideje nem lehet – épp a baloldali gazdaságpolitika sántította le Szlovákia gazdaságát is, amely most ezer sebből vérzik.

 

Ettől függetlenül  Niedermüller úgy látja:

 

“…gondoljunk azokra a magyarokra is, akik Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában, és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon. (…) Nekik megmaradt a szabadság, a nyílt társadalom, az Európához való tartozás, a jobb élet, a jövő reménye”

 

fogalmazott.

 

A DK-s politikus nem volt egyedül “rendhagyó” nyilatkozatával. Fekete-Győr András, a Momentum politikusa például Trianon évfordulóján “Sláva Ukrayíni!” felkiáltással ünnepelt – a nemzeti szétszakításának fájdalmát nyilván semlegesítette a hír, hogy Volodimir Zelenszkij pártja, a Nép Szolgája csatlakozott a balliberális ALDE EP-frakcióhoz.

 

Ezen sem szabadna meglepődni, a Momentum rendszeresen támogatja a határon túl a többségi nemzet jelöltjeit a külhoni magyar politikusok rovására. Ráadásul beszédes módon együttműködési szerződésben áll a szlovák balliberális Progresívne Slovenskoval. A 2020-as választási kampány során Donáth Anna azzal bíztatta a szlovák progresszívok magyar szavazóit, hogy ők is lehetnek “büszke szlovákok”.

 

Körkép.sk, mandiner.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Márta
2022. jún. 05. 23:11

Örülök, hogy nincs hozzászólás! Ezt csak hányingerrel lehet elviselni! Felvidéki magyarként sosem költöznék Magyarországra! Felvidékiként élem életem, megszoktam, hogy a magyarországi magyaroknak "cseh" vagy "szlovák" vagyok, itthon felvidéki magyar vagyok, ... Ez fáj! Ilyen Niedermüller Pétereknek köszönhetően! Ha neki öl szöszi Magyarországon, hajrá, el kell költözni és lehet újrakezdeni! Trianon leszakadt területein! Ő itthon is egy senki!!!

Na-Na
2022. jún. 06. 07:15

Meg kell nézni, hogy ki mondja.

Géza
2022. jún. 06. 09:43

Valahol lehet hogy van benne valami, ha belegondolunk, hogy nem kell nap mint nap halgatni ezeknek az ütődött beteg embereknek a sületlenségeiket lehet, hogy "jobban jártunk". Csak hát itt is vannak hasonló alakok .....

Dodo
2022. jún. 08. 10:11

Nagyot akart mondani vegul jo nagy hulyeseg lett belole.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket