Nyitókép forrása: mandiner.hu

 

Hozza a formáját a magyarországi baloldali ellenzék. A Nemzeti Összetartozás Napján a Gyurcsány Ferenc fémjelezte Demokratikus Koalíció politikusa, Erzsébetváros polgármestere,  Niedermüller Péter azt találta mondani, hogy a Trianonnak köszönhetően ma a magyarok jobban élhetnek Szlovákiában és Romániában, mint Magyarországon.

 

A tényeket és számokat figyelmen kívül hagyó megjegyzés nyilván belpolitikai céllal fogalmazódott meg, pedig „bezzegszlovákiázni” már jó ideje nem lehet – épp a baloldali gazdaságpolitika sántította le Szlovákia gazdaságát is, amely most ezer sebből vérzik.

 

Ettől függetlenül  Niedermüller úgy látja:

 

 hirdetes_810x300  

„…gondoljunk azokra a magyarokra is, akik Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában, és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon. (…) Nekik megmaradt a szabadság, a nyílt társadalom, az Európához való tartozás, a jobb élet, a jövő reménye”

 

fogalmazott.

 

A DK-s politikus nem volt egyedül „rendhagyó” nyilatkozatával. Fekete-Győr András, a Momentum politikusa például Trianon évfordulóján „Sláva Ukrayíni!” felkiáltással ünnepelt – a nemzeti szétszakításának fájdalmát nyilván semlegesítette a hír, hogy Volodimir Zelenszkij pártja, a Nép Szolgája csatlakozott a balliberális ALDE EP-frakcióhoz.

 

Ezen sem szabadna meglepődni, a Momentum rendszeresen támogatja a határon túl a többségi nemzet jelöltjeit a külhoni magyar politikusok rovására. Ráadásul beszédes módon együttműködési szerződésben áll a szlovák balliberális Progresívne Slovenskoval. A 2020-as választási kampány során Donáth Anna azzal bíztatta a szlovák progresszívok magyar szavazóit, hogy ők is lehetnek „büszke szlovákok”.

 

Körkép.sk, mandiner.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!