Nyitókép: ÚEM

 

,,…Mert nem lehet feledni, nem, soha, amíg magyar lesz és emlékezet,
jog és igazság, becsület, remény, hogy volt nekünk egy országunk e földön.,, (Juhász Gyula)

 

Június 4-én, a gyászos trianoni évforduló alkalmából harmadik alkalommal szervezett autós-motoros felvonulást az Új Egység Mozgalom Dunaszerdahelytől Párkányig.

 

Az 1920. június 4-én aláírt trianoni „békediktátum” mind a mai napig fájdalmas seb az összmagyarság lelkén, amin nem lehet napirendre térni, hiszen egy nemzetet és országot szabdaltak darabokra.  Ezt az igazságtalan és szégyenteljes diktátumot egy magyar ember soha nem fogja elfogadni, ahogy beletörődni sem tud.

 

nyilatkozta az eseménnyel kapcsolatban Samu István, az Új Egység Mozgalom vezetője a Körképnek.

 hirdetes_810x300  

 

Samu István, fotó: ÚEM

 

Dunaszerdahelyen az országzászlós Trianoni emlékműnél Mikóczy Zoltán (UEM) fogadta a jelenlévőket, majd Karaffa Attila Dunaszerdahely alpolgármestere beszéde következett. A magyar és székely himnusz közös eléneklése után, Szakáll László esperes áldásával indult meg a nemzeti lobogókkal díszített menet.

 

Dunaszerdahelyen, az indulás előtt Mikóczy Zoltán fogadta a jelenlévőket, fotó: ÚEM

 

A megemlékezés párkányi részében Takács Krisztina üdvözlő beszéde után Kurucz József (UEM) köszöntötte a jelenlévőket. A jelképes harangszó után az esztergomi Fehér László tárogatóművész dallamai szóltak minden magyar szívéhez.

 

Párkányban Samu István felszólalása, fotó: ÚEM

 

Trianon gyalázatát, hogy mit is vettek el Magyarországtól, T.Fóti Angelika ismertette röviden, majd Kovács Emese párkányi, jelenleg az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium tanulója melengette a lelkeket.

 

Samu István az Új Egység Mozgalom elnöke beszédével a magyar  nemzethez szólt, majd a magyar  és székely himnusz közös eléneklése után a magyarországi Ellenméreg nemzeti rock koncert zárta a programot.

 

fotó: ÚEM
fotó: ÚEM
fotó: ÚEM
fotó: ÚEM
fotó: ÚEM
fotó: ÚEM
fotó: ÚEM
fotó: ÚEM
fotó: ÚEM
fotó: ÚEM
fotó: ÚEM
fotó: ÚEM
fotó: ÚEM
fotó: ÚEM
fotó: ÚEM
fotó: ÚEM
fotó: ÚEM
fotó: ÚEM

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.