Nyitókép: Associated Press/Twitter

 

Új névvel, logóval és tulajdonossal, de lényegében változatlan étlappal nyitnak vasárnaptól az ukrajnai orosz háború előtt a McDonald’s-lánchoz tartozó éttermek Oroszországban.

 

Az amerikai cég májusban jelentette be, hogy eladja oroszországi éttermeit az egyik helyi licenctulajdonosnak, Alekszandr Govornak azt követően, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

 

Az új logó zöld alapon két hasábburgonyát és egy apró hamburgerpogácsát ábrázol. Az új lánc neve egyelőre titok.

 hirdetes_810x300  

 

A McDonald’s telefonos alkalmazásának neve pénteken „Moj Burger”-re változott Oroszországban, az online térképen pedig a Mak szó jelent meg az éttermek helyén, de a cég sajtóosztálya szerint csak átmenetileg.

 

Az orosz médiához kiszivárgott értesülések alapján a Big Mac kivételével gyakorlatilag minden termék megmarad a választékban, igaz, kissé módosított elnevezéssel.

 

A Filet-O-Fish például Fish Burger, a Chicken McNuggets pedig egyszerűen Nuggets lesz. Marad a fagylalt és a pite is, és nem varrattak új egyenruhát a személyzetnek sem, amelynek toborzása javában zajlik. A McDonald’snek mintegy 62 ezer alkalmazottja volt Oroszországban.

 

Govor – akinek GiD nevű cége 25 üzletet működtetett Szibériában – azt ígérte, hogy az éttermek számát a jelenlegi csaknem 850-ről ezerre szeretné növelni az országban. Az új tulajdonosnak sajtójelentések szerint gyakorlatilag az egész beszállítói láncot sikerült megőriznie.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.