Nyitókép: origo.hu

 

Az Oktatásügyi Minisztérium kiadta a 2022/23-as tanévre vonatkozó szervezési előírásokat az iskolák részére, mely tartalmazza az iskolai szünetek időpontjait is.

 

Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, a következő tanévben már nem lesz félévi szünet. A tanév hivatalosan szeptember 1-jén kezdődik, mivel ez államünnep, a tanévnyitókat minden bizonnyal szeptember 2-án tartják majd meg. A tanítás szeptember 5-én, hétfőn veszi kezdetét.

 

„A tanítás a tanév első félévében 2023. január 31-éig tart (kedd). A második félév 2023. február 1-jén (szerda) veszi kezdetét és 2023. június 30-áig (péntek) tart.”

 

Az őszi szünet a harmanogram szerint október 28-tól 31-ig van betervezve, a diákok november 2-án (szerda) térnek vissza az iskolapadba. A téli szünet december 23-ától (péntek) 2023. január 7-ig (szombat) tart majd. A diákok január 9-én mennek iskolába először az új esztendőben.

 hirdetes_400x285  

 

A karácsonyi szünet után következik a tavaszi szünet, mely az egyes megyék szerint eltérő időpontokban valósul meg február 20. és március 10. között. A húsvéti szünetre április 6. és 11. között kerül sor. Ezt követően már csak a nyári szünetben pihenhetnek a diákok, mely július 1-jén veszi kezdetét és augusztus 31-ig tart.

 

minedu.sk

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!