Nyitókép: Facebook.com/Zuzana Caputová

 

Pontosan három éve iktatták be hivatalába Zuzana Čaputovát, Szlovákia első női államfőjét, aki közösségi oldalán emlékezett meg a nagy napról.

 

Az államfő Facebook-posztjában megjegyezte, úgy érzi, hogy ez alatt a három év alatt jóval többet élt meg. Megemlítette, hogy három kormány váltotta egymást ezidő alatt, kitört a koronavírus-járvány, komoly inflációt tapasztalhatunk, és itt az orosz-ukrán háború is.

 

A köztársasági elnök hangsúlyozta, hogy a mostani, válságokkal teli idő szerint az értékek, a türelem egyedülálló próbája és egyben a helyes döntés próbája is. Hozzátette, hogy a legnehezebbnek a beiktatási ceremónián megfogalmazott ambícióinak teljesítése bizonyul.

 

 hirdetes_300x300  

„Azoknak a hangja lenni, akiket nem hallani és beszélni, ha azt látom, hogy a dolgok nem a jó irányba mennek. És egyúttal nem hozzájárulni újabb konfliktusokhoz a politikában és a társadalom megosztottságához. Tudom, hogy ez az egyensúlyra tett erőfeszítésen nem mindig járt sikerrel”

 

írta Čaputová azzal, hogy a továbbiakban is nyugodt, tárgyilagos hangnemben fogja folytatni munkáját.

 

A Körkép.sk megkérdezi olvasóit, hogy elégedettek-e Zuzana Čaputová államfő elmúlt három évével. Önök szerint betartotta választási ígéreteit?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!