Nyitókép: Körkép.sk

 

Horvátország az idei szezonban jóval drágább lett, mint azt eddig megszoktuk.

 

Aki azon gondolkodik, hogy melyik tengerparti országot válassza idén nyaralásához, az a legjobban akkor teszi, ha Görögországba vagy Törökországba látogat.. Emellett Spanyolország és Málta is viszonylag megfizethető a szlovákiai pénztárca számára.

 

Horvátország ellenben nagyon megemelte a szállásdíjakat, és Franciaország mellett immár a Földközi-tenger legdrágább országai közé tartozik.

 hirdetes_810x300  

 

Mindez a makrogazdasági adatok és helyi kiadások összehasonlításából adódik, melyet a német utazási irodáknak szánt foglalások áraiból a CapitalPanda brókercég végzett.

 

Hogy melyik ország milyen olcsó vagy drága, nagyban attól függ, hogy milyen gazdasági kondíciókkal rendelkezik. Görögországban és Spanyolországban magas a munkanélküliség, és helyzetüket a koronavírus-járvány is súlyosbította. Törökországban pedig a helyi fizetőeszköz romlik nagyon gyorsan, az infláció kétszámjegyű, ami az euróval fizető országok számára jelent előnyt. Többet kapnak ugyanis erős eurójukért a török lírában

Az elemzés kimutatta, hogy idén Horvátország túl drága lett. A szállásdíjak 20-25 százalékkal emelkedtem, de nem ritka az 50 százalékos áremelkedés sem.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!