Ábrahám
  • HUF: 399.23
  • USD: 1.02
  • 23 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Potápi: Nemzetpolitikai érdek is Ukrajna EU-tagjelölti státuszának a támogatása

Magyarország érdeke, hogy a szomszédos Ukrajna szuverén, kiegyensúlyozott, demokratikus jogállam legyen

Nyitókép: Potápi Árpád János közösségi oldala

 

Magyarország a kezdetektől támogatja, hogy Ukrajna megkapja az EU-tagjelölti státuszt – közölte Facebook oldalán Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Potápi Árpád János kiemelte:

 

„Magyarország érdeke, hogy a szomszédos Ukrajna szuverén, kiegyensúlyozott, demokratikus jogállam legyen, ahol a nemzeti kisebbségek, köztük a kárpátaljai magyarság is békében és biztonságban élhet szülőföldjén.” Hozzátette:  „Ukrajna EU-tagjelölti státuszának a támogatása tehát nemzetpolitikai érdek is, ezért a június 23-24-i uniós csúcstalálkozón Ukrajna számíthat Magyarország támogatására az EU-tagjelölti státuszról szóló kérdésben.”

Az államtitkár hangsúlyozta:

 

„Magyarország számára kiemelten fontos, hogy Ukrajnában mielőbb béke legyen. Az elsők között reagáltunk az orosz-ukrán háborúra és elindítottuk történetünk eddigi legnagyobb humanitárius segélyakcióját az ukrajnai menekültek megsegítésére.”

 

Kiemelte:

 

„Emellett a jövőben is mindent megteszünk a kárpátaljai magyarság támogatása érdekében. Ezért hirdettük meg a napokban a kárpátaljai szociális programcsomagot is, amellyel az a célunk, hogy a kárpátaljai magyarságnak a rendkívül nehéz helyzet ellenére se kelljen elhagynia szülőföldjét és helyben tudjon boldogulni.”

 

Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket