Nyitókép: Facebook.com/Nemocnica AGEL Komárno

 

A Komáromi AGEL kórház nagyjából 11,2 millió eurós beruházásnak köszönhetően új sürgősségi ellátási épülettel gazdagodott. Az egészségügyi intézmény 9,2 millió eurót EU-s alapokból szerzett meg az épület felépítéséhez, a munkálatokat 2020 júliusában kezdték.

 

Az AGEL SK csoport szóvivője, Martina Pavlíková szerint a projekt célja a sürgősségi egészségügyi ellátás minőségének és színvonalának alapvető emelése volt a régióban érdekelt 110 ezer ember számára. Ezen felül szerették volna kibővíteni az elérhető szolgáltatások skáláját.

 

A sürgősségi ellátás új épületét a kórház két része között helyezték el, ezzel egyedi módon össze is kötötték a két különálló épületet, tehát a kórházba érkező betegeknek – a három épületen belül „száraz talppal” közlekedhetnek -, nem kell kilépniük az udvarra.

 

 hirdetes_810x300  

Miroslav Jaška, a komáromi kórház igazgatója a beruházással kapcsolatban elmondta, hogy természetesen a legmodernebb egészségügyi technika és berendezés került beszerelésre, ahogy modern információs és kommunikációs technológiákat fognak használni az új épületben.

 

forrás: Facebook.com/Nemocnica AGEL Komárno

 

Az új sürgősségi ellátási épületben 12 új mobil kórházi ágy, kilenc vizsgálóasztal, három szállítóágy, valamint három új műtő, fali röntgen, mobil röntgen, RTG diagnosztikai állomás, három ultrahang, CT-berendezés kapott helyet, emellett felszerelték központi életfunkció-megfigyelővel, négy aneszteziológiai berendezéssel, öt defibrilátorral.

 

A kórház közlése szerint mostantól az új épületben központosítják az összes részleg sürgősségi ellátását, nem kell tehát a kórház más és más épületein belül keresgélni.

 

A 110 éves múltra visszatekintő komáromi kórház a régió legjelentősebb egészségügyi ellátási központja.

 

SITA, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.