Nyitókép: sita

 

Az európaiak a békét sürgetik, még akkor is, ha ez Ukrajna számára területi veszteségekkel járna – derül ki a European Council of Foreign Relations (ECFR) nemzetközi think tank közvélemény-kutatásából.

 

A mandiner.hu beszámolója szerint tíz európai országra – Finnország, Lengyelország, Svédország, Nagy-Britannia, Portugália, Spanyolország, Románia, Németország, Franciaország, Olaszország – kiterjedő kutatás azt találta, hogy míg az európaiak több mint harmada a békét sürgeti, csupán egyötödük helyezi Oroszország mindenáron való szankcionálását az előtérbe.

 

A kutatásból az is kiderül, hogy a háborúval kapcsolatban az európaiak ugyanannyira aggódnak a megélhetési költségek drasztikus emelkedése miatt, mint amiatt, hogy Oroszország atomfegyverek bevetésére készül.

 

 hirdetes_400x285  

„Ez nem meglepő, hiszen a háború és a szankciók együttes hatása már így is súlyos terheket rótt az európai háztartásokra, egy esetleges gázembargó bevezetése pedig az árak további emelkedéshez vezetne”

 

kommentálja a kutatást Orbán Balázs. Hozzátette:

 

„éppen ezért a béke pártján állók és a szankciókat szorgalmazók többsége is egyetért abban, hogy az Európai Unió a háborúból vesztesként fog kikerülni”.

A háború mielőbbi békés úton történő befejezése így egész Európa érdeke – zárta bejegyzését Orbán Balázs.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!