Nyitókép: mti/AP/Matt Dunham

 

A nők nem születhetnek pénisszel – támogatta Boris Johnson brit miniszterelnök a döntést, amely lehetővé teszi, hogy a transznemű sportolókat kizárják a női versenyszámokból. Hangsúlyozta:  Van különbség nő és transznemű nő között – írja a magyarnemzet.hu.

 

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA tudományos vizsgálatok eredményeire alapozva budapesti kongresszusán nemrég úgy határozott, megakadályozza, hogy a transznemű sportolók jogtalan előnnyel versenyezzenek a női mezőnyben a szervezet által rendezett világbajnokságokon és a FINA égisze alá tartozó sportágak olimpiai versenyein. A határozat kimondja, akik tizenkét éves koruk után vetették alá magukat nemváltó műtétnek, s lettek művi úton férfiből nővé, nem versenyezhetnek a nők között.

 

A brit miniszterelnök ezt követően úgy nyilatkozott, nem lát okot arra, hogy tiltakozzon az úszóvilág döntése ellen.

 

 hirdetes_300x300  

Nagyon fontos, hogy mint a társadalom tagjai, megértőek legyünk másokkal szemben, amennyire csak lehet. Mindig is kiálltam ezért. Amikor azonban a szexualitás kérdéseitől a nemek kérdései felé jutunk, problémák merülnek fel

 

– közölte, hozzátéve: a vitás kérdések közé tartozik az életkor, amelytől kezdve elvégezhetik az embereken a nemátalakító műtéteket, illetve a sportversenyekkel kapcsolatos problémák.

 

Ezek mind nagyon kényes kérdések, amelyeket érzékenyen kell kezelni – tette hozzá a kormányfő.

 

magyarnemzet.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.