Mindennapjaink

Orosz szóvivő: Kremencsukban nyugati fegyverraktárokat lőttek szét

A moszkvai verzió szerint a bevásárlóközpont nem működött – fegyverraktárnak használták az ukránok.

Nyitókép: AFP

 

Az orosz légierő az Egyesült Államokból és az Európai Unióból szállított fegyvereket tároló hangárokra mért csapást precíziós rakétákkal a Poltava megyei Kremencsuk ukrán városban, a közúti helyi gépgyár közelében – közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője kedden az újságírókkal.

 

“A nyugati fegyverekhez raktározott lőszerek felrobbanása tüzet okozott a gyárépület mellett található, nem működő bevásárlóközpontban.”

 

– tette hozzá. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn azt írta Telegram-csatornáján, hogy Kremencsukban kigyulladt egy bevásárlóközpont, állítása szerint orosz rakétatámadás miatt.

 

Az ukrán híradások legkevesebb tíz halottról és negyven sebesültről számoltak be. Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-nagykövetének helyettese azt mondta, hogy a bevásárlóközpont körüli helyzetben sok a kirívó ellentmondás.

 

A szerkesztő megjegyzése: Sem az ukrán, sem az orosz verzió nem ellenőrizhető független forrásból, így azok igazságtartalmát mindig érdemes fenntartásokkal kezelni.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Kósa Zoltán
2022. jún. 28. 18:14

Hát igen, egy bevásárlóközpontot ért találat halottaktól és sebesültektől harsogó médiát eredményezett volna, egy fegyverraktár viszont... Minden emberélet számít, a hazugság nem mentesíti fel egyik felet sem. Mindig elítéltem a háborút, az erőszakot, de az erőszakra való uszítást egyaránt. Le a háborúval, le a fegyverekkel! Ébresztő Európa

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket