Nyitókép: rtvs

 

A következő hónapokban lehetnek olyan helyzetek, mikor ismét kötelező lesz a reszpirátorviselés, ahogy korlátozó intézkedések bevezetését is mérlegelhetik majd. Legalábbis ez derül ki a COVID-19 pandémia menedzselésének rövidtávú stratégiájából, amelyet az egészségügyi minisztérium dolgozott ki az omikron szubvariánsainak terjedésére reagálva.

 

Az IZA (Egészségügyi Elemzések Központja) vezetője, Matej Mišík szerint a pandémiát jelenleg ellenőrzés alatt tartják. A BA.5 alvariánssal kapcsolatban rövid távon magas az újrafertőződés és a gyors terjedés esélye, a fertőzés miatti kórházi kezelések valószínűsége a jelek szerint alacsony.

 

Mišík ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy bár a társadalom mint egész szempontjából talán alacsony a kockázat, vannak olyan csoportok, akik azonban továbbra is a veszélyeztetett kategóriába tartoznak.

 

 hirdetes_300x300  

A stratégia elsődleges célja a következő 6-9 hónapban védeni a leginkább kockázatos csoportokat és az idősebbeket, minimalizálni a kórházakra nehezedő nyomást és biztosítani a gazdaság és a társadalmi élet működését.

 

A minisztérium közlése szerint nem tervezik korlátozó intézkedések bevezetését, nem várható szerintük a közösségi és gazdasági élet jelentős korlátozása. Ugyanakkor lehetnek olyan helyzetek, mikor javasolt, vagy elvárt lesz a reszpirátorviselés.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.