Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

A szlovákiai polgárok csaknem 25%-a nem tervez idén nyári kirándulást. A jelenlegi gazdasági helyzet és a szűkös családi költségvetés a megkérdezettek 37%-ának nem teszi lehetővé, hogy idén nyári vakációt tervezzen. A hazai polgárok több mint 38%-a azonban tervez utazást – derült ki a Kariéra.sk portál felméréséből, amelybe 3 255 válaszadó kapcsolódott bele.

 

A szlovákiai polgárok meglehetősen nagy érdeklődést mutatnak a külföldi nyaralások iránt. A válaszadók 32%-a valamelyik népszerű tengerparti úti célban kíván pihenni, 6%-uk pedig a külföldi városnéző kirándulásoktól sem idegenkedik.

 

A járványügyi óvintézkedések enyhítése és a külföldi utazások lehetővé tétele ellenére a válaszadók 49%-a a belföldi nyaralást részesíti előnyben. A felmérés szerint a hazai polgárok mintegy 13%-itthoni és külföldi nyaralást is tervez.

 hirdetes_400x285  

 

A nyári vakációval kapcsolatos döntésben kulcsszerepet játszó tényező a család pénzügyi helyzete. Az energia- és élelmiszerárak emelkedése nemcsak a költségvetést befolyásolja, hanem a polgárok döntését is azzal kapcsolatban, hogy mennyit hajlandóak nyaralásra költeni.

 

Emiatt a megkérdezettek több mint egyharmada nem megy idén nyaralni, 13%-uk pedig családtagonként legfeljebb 200 eurót költhet kirándulásra a családi költségvetésből.

 

A válaszadók csaknem 20%-a 200–500 euró közötti összeget tervez elkölteni nyaralásra. A megkérdezettek körülbelül 18%-a rendelkezik 500–1000 eurós kirándulási költségvetéssel. A szlovákiai polgároknak pedig kevesebb mint 8%-a hajlandó fejenként 1500 eurónál többet költeni üdülésre.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!