Nyitókép: Getty Images

 

A táborlátogatás előtt a gyermekorvosnak igazolni kell a gyermek egészségi alkalmasságát. Az igazolást legkorábban egy hónappal a táborlátogatás előtt írhatja alá – derült ki a Ján Mikas tiszti főorvos által kiadott iránymutatásból.

 

„Nincs teljesen rendben, ha a szülők azzal mennek a körzeti orvosukhoz, hogy a gyermekük táborlátogatásához szükséges papírt szeretnének aláíratni”

 

– közölte Jozef Serafín, a késmárki kórház gyermekorvosa.

 

 hirdetes_400x285  

Elmondása szerint egy szakvizsgálatról van szó, melynek során az orvos megállapítja, hogy a gyermeknek nincs-e valamilyen fertőző betegsége, esetleg más egészségi problémája. Amennyiben a gyermek gyógyszert szed, vagy az állapota nem teszi lehetővé a nagyobb terhelést, akkor ezeket az információkat is tartalmaznia kell az igazolásnak.

 

Emellett a törvényes képviselőnek írásos nyilatkozattal kell igazolnia, hogy a gyermeknek nincs fertőző betegsége. A nyilatkozatot nemcsak a gyermekeknek, de a tábor minden résztvevőjének fel kell mutatnia.

 

A tiszti főorvos iránymutatása olyan rendezvényekre vonatkozik, amelyeken legalább öt gyermek vagy 18 éven aluli fiatal vesz részt, legalább négy egymást követő napon. A táborok üzemeltetésével kapcsolatos aktuális feltételek július 1-jétől érvényesek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!