Nyitókép: Getty Images

 

A uniós COVID-igazolvány felmutatása néhány országban továbbra is szükséges. Jelenleg Finnország, Franciaország, Korzika, Málta és Monaco követeli a turistáktól a COVID-igazolványt.

 

Igazolás a mobilban

 

 hirdetes_810x300  

Az utazás előtt fontos tájékozódni az országba való beutazás feltételeiről a szlovák külügyminisztérium honlapján.

 

A COVID-igazolványt nem szükséges magunknál tartani, elegendő az elektronikus változata is – tájékoztatott Ivana Štefúnová, az Általános Egészségbiztosítótól (VšZP).

 

Štefúnová elmondása szerint Szlovákia legnagyobb egészségbiztosítójának biztosítottjai az Általános Egészségbiztosító (VšZP) mobilalkalmazásában is megtalálják ezt a dokumentumot.

 

SOS elsősegély kártya

 

A mobilalkalmazás megjeleníti az összes abszolvált oltást, valamint a betegség legyőzésének megerősítéséről szóló igazolást, illetve a PCR-tesztet is.

 

„Az uniós Covid-igazolvány mellett a biztosítottjaink az egészségbiztosítási kártyájukat és az európai egészségbiztosítási kártyájukat is megtalálják a mobilalkalmazásban. Az utas biztonságát az alkalmazásban található SOS elsősegély kártya is növeli. A kártyán lehetőség van megadni elérhetőséget vészhelyzet esetére, emellett be lehet írni az allergiával, vércsoporttal és krónikus betegségekkel kapcsolatos információkat is. Ezek a fontos információk akkor is megjelennek, ha az okostelefon képernyője le van zárva”

 

– tájékoztatott.

 

Az alkalmazás megjeleníti a legközelebbi egészségügyi szolgáltatók listáját és figyelmeztet a legközelebbi szűrővizsgálatokra is.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!