Nyitókép forrása: Szarvas, 2022. július 16. Zahorecz Pál evangélikus lelkész (b), Szili Katalin miniszterelnöki megbízott (k) és Babák Mihály polgármester megszegik az új kenyeret a XXV. Kárpát-medencei nemzetiségi napok és aratónapon Szarvas-Ezüstszőlőn 2022. július 16-án. MTI/Rosta Tibor

 

Napjainkban még inkább felértékelődött a béke, a biztonság, s ezt „együtt tudjuk megteremteni” – jelentette ki Szili Katalin miniszterelnöki megbízott szombaton Szarvas-Ezüstszőlőn.

 

A politikus a XXV. Kárpát-medencei nemzetiségi napok és aratónap rendezvényén azt mondta: az idén 300 éves Szarvas a nemzet „szívcsakrája” is. A város eszerint teszi a dolgát, s ezért van most lehetőségük, hogy 25. alkalommal itt találkozhassanak a nemzet települései, polgárai összegyűlhessenek az aratáshoz kötötten.

 

Az aratás – mint fogalmazott – „mindannyiunk számára az életet jelenti”. Szili Katalin ennek kapcsán felidézte, hogy mennyit változott az emberek élete az elmúlt 25 évben. Mint mondta, napjainkban migráció, pandémia, a szomszédos Ukrajnában dúló háború határozza meg az emberek életét.

 

 hirdetes_810x300  

A miniszterelnöki megbízott szerint amikor ilyen kihívásokkal teli világban élünk, a legfontosabb az összefogás. „Összefogás nélkül nem tudunk megbirkózni azokkal a kihívásokkal, amelyekkel szembe kell néznünk” – jelentette ki Szili Katalin, aki ezért is köszönetet mondott az idei Kárpát-medencei aratónap megszervezéséért, s úgy búcsúzott, ahogyan tavaly is: „jövőre, veletek, ugyanitt”.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!