Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

A megkérdezettek 40,2 százaléka lenne hajlandó beoltatni magát a negyedik vakcinával a COVID-19 betegség ellen. Velük ellentétben a válaszadók 57,1 százaléka valószínűleg nem, vagy határozottan nem venné fel a negyedik oltást.

 

A megkérdezettek maradék 2,7 százaléka nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdésre – derült ki az AKO ügynökségnek a TV JOJ számára készített exkluzív felméréséből.

 

A fiatalak és az idősek mutatják a legnagyobb hajlandóságot

 hirdetes_810x300  

 

A felmérés eredménye szerint amennyiben az orvosok ajánlanák a negyedik oltás felvételét, a férfiak nagyobb hajlandósággal oltatnák be magukat. A megkérdezett férfiak 44 százaléka határozottan vagy valószínűleg hajlandó lenne beadatni a negyedik oltást, míg a nőknek csak a 35 százaléka.

 

A felmérésből továbbá az is kiderült, hogy a 18 és 33 év közöttiek, valamint a 66 év felettiek mutattak nagyobb hajlandóságot az oltás iránt. A negyedik adaggal az egyetemi végzettségűek 54 százaléka oltatná be magát, és egyúttal az is beigazolódott, hogy az iskolai végzettség növekedésével azok aránya is növekszik, akik hajlandóak a negyedik adag oltás felvételére.

 

A Smer választóinak többsége nem oltatná be magát

 

A kerületek közül a Pozsonyi, Kassai és Trencséni kerület lakói fejezték ki a legnagyobb hajlandóságot a negyedik oltás iránt. A felmérés szerint a magyar nemzetiségű állampolgárok nagyobb mértékben oltatnák be magukat, mint a szlovák nemzetiségűek.

 

A Progresszív Szlovákia választóinak a 72 százaléka, míg az SaS párt választóinak a 67 százaléka venné fel a negyedik védőoltást. Őket az OĽaNO–NOVA–Keresztény Unió–Alulról jövő változás politikai mozgalom szavazói követik 62 százalékkal. A KDH szavazóinak 56 százaléka menne el a negyedik oltásra, a Hlas szavazóinak pedig a 38 százaléka oltatná be magát a negyedik adaggal. A Smer szavazóinak mindössze 13 százaléka biztos vagy talán biztos abban, hogy negyedszer is beoltatná magát.

 

A felmérést július 7. és 14. között végezték el ezer adatközlő részvételével.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!