Nyitókép: Getty Images

 

Az előző két hónap rekordfoglalásai után júliusban először csökkent az utazók repülőjegyek iránti érdeklődése. A helyzet alakulás a hagyományos szezonális trendekhez való visszatérést jelzi.

 

A drágulás csillapította az érdeklődést

 

A Kiwi.com társaság szerint a nyári hónapokkal összehasonlítva őszre jelenleg néhány tíz százalékkal olcsóbbak lesznek a jegyek, szeptemberben és októberben 20, Európán belül pedig 25 százalékkal.

 hirdetes_810x300  

 

„A repülőjegyek iránti kereslet továbbra is magas, de már nem éri el a néhány héttel ezelőtti rekordokat. A nyári szezon kezdete utáni természetes csökkenés mellett ezt a magasabb jegyárak, az infláció, valamint a repülőtereken uralkodó jelenlegi állapotok okozhatják“

 

– tájékoztatott Eliška Řezníček Dočkalová a Kiwi.com-tól.

 

A kialakult helyzetnek köszönhetően megnőtt az érdeklődés az olyan partnerszolgáltatások iránt, mint az Air Help, amely segíti az ügyfeleket a késések miatti kártérítési igények behajtásában, illetve a poggyász bebiztosításában annak késése vagy elvesztése esetén.

 

Káosz a reptereken

 

A repülőtereken uralkodó helyzet továbbra is bizonytalan és kaotikus. A Kiwi.com adatai alapján áprilishoz és májushoz vizsonyítva júniusban és júliusban a járatok dupláját törölték Európában.

 

 „Tekintettel arra, hogy a repülőtereknek továbbra is nagy utasáradattal kell szembenézniük, néhányuk megelőző intézkedések bevezetése mellett döntött, például csökkentették az érkező és az induló járatok számát. Egyes repülőtereken már javul a helyzet, és arra számítunk, hogy nyár végén és ősz elején teljes mértékben ellenőrzés alá kerülnek”

 

– tette hozzá Dočkalová.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!