Nyitókép forrása: pixabay.com

 

A szlovák eshopok és webáruházak elsősorban a hétvégenként tudják magukhoz csábítani az ügyfeleket, akiknek ilyenkor tudnak több időt szánni a vásárlásra – és a vele járó böngészésre. Egy friss felmérés szerint a megkérdezettek 42 százaléka megerősítette, hogy inkább a hétvégén, azon belül is inkább szombaton vásárolnak az online térben. A felmérés a Stemmark és a Packeta koprodukciójában készült.

 

„A megrendelések számából látjuk, hogy a szlovákiai vásárlók főleg péntek este és a hétvégén adják le rendeléseiket. Van bizonyos szerepe az időjárásnak, a társasági alkalmaknak vagy a külső tényezőknek is. Például most főleg a nyárral és utazással kapcsolatos szabadidős termékek vásárlása gyakori, vagy olyan tételeké, amelyek az inflációval és az energiahiánnyal kapcsolatosak”

 

summázta a felmérés eredményét Alexander Jančo, a Packeta ügyvezető igazgatója.

 

Ezt a trendet a Datart is megerősítette.

 hirdetes_300x300  

 

„A hétfői nappal együtt a hétvége a legfontosabb vásárlóidőszakunk”

 

fogalmazott Sabina Boudová, a Datart és a hej.sk marketingmenedzsere.

 

A felmérés eredménye rámutat arra az erősödő trendre is, hogy az emberek kevesebb időt töltenek a bevásárlóközpontokban, mint például a koronavírusjárvány kirobbanása előtt.

 

„Az internetes korszak meglátszik a szlovákiai fogyasztói magatartáson is. Szabadidejükben az emberek szívesen böngésznek az interneten olyan árukat keresve, amelyeket szeretnének megvásárolni. Tekintet nélkül arra, hogy egy hétvégi házban, kiránduláson vagy otthon vannak éppen. Az azonnali fogyasztás a fontos számukra, amit szeretnének elérni”

 

foglalta össze Peter Strcula, kereskedelmi és vállalkozó tréner.

 

A felmérés azt is megmutatta, hogy az átlagos szlovákiai vásárló számára a 3-4 napos szállítási idő az legelfogadhatóbb. Ha már egy hétnél tovább tart a kézbesítés, a vásárlási hajlandóság töredékére esik vissza.

 

SITA, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!