Nyitókép: mti/Koszticsák Szilárd

 

Ma este kilenckor kezdődik az egy héttel elhalasztott ünnepi tűzijáték Budapesten, több mint hetven helyről lövik majd fel a bombákat, de lesz fény- és drónshow is. Érdemes már fél nyolc előtt kimenni a pesti, vagy a budai rakpartra, mert vadászgépek is áthúznak a Parlament előtt a Duna felett – olvasható a hirado.hu cikkében.

 

A portálon azt írják: pénteken délután már az összes rakéta a megfelelő dőlésszögben, és végleges helyén állt az Erzsébet hídon, szinte minden készen áll a szombati tűzijátékra. Az ideiglenesen elszállított pirotechnikai eszközök visszakerültek, szombaton pedig az uszályok is beállnak a helyükre.

 

„Az uszályokon a nagyobb kaliberű bombák találhatók, a legnagyobb a kétszázötven milliméteres kaliberű bomba. Ez nagyobb mint a tavalyi volt, tavaly csak kétszáz milliméteres kaliberű bombát lőttünk, fel, illetve a hidakon vannak a különféle egylövéses üstökösök, többlövéses rómaigyertyák, a bombák, a kisebb kaliberű bombák, illetve az est műsorát záró görögtűz, amit a nézők nagyon kedvelnek”

 

– mondta el az M1 Híradónak Kotasz Gergő pirotechnikus.

 hirdetes_300x300  

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.