Nyitókép: Milan Laurenčík Fb-oldala

 

Nem akármilyen szégyent okozott pártjának és önmagának Milan Laurenčík parlamenti képviselő, aki egyúttal a Richard Sulík vezette párt parlamenti alelnöke.

 

Az épp a kormánykoalíciót megbuktatni készülő SaS képviselőjéről az egyik észak-szlovákiai bevásárlóközpontban derült ki, hogy enyves kezű. A fizetés nélkül távozó Laurenčíket a biztonsági szolgálat csípte fülön, majd jött a magyarázkodás. A tények azonban elég egyértelműek.

 

A Körkép.sk birtokába került rendőrségi jegyzőkönyv szerint az eset 2022. augusztus 9-én délután 16.00 órakor történt a zsolnai OBI áruházban. Laurenčík ráadásul Zsolna megye megyefőnök-helyettese is.

 hirdetes_810x300  

 

„Az elkövető előbb csavarokat válogatott az üzletben. Majd az anyacsavarokat nézegette, melyekből négy darabot a zsebébe dugott. A biztonsági szolgálat kamerán keresztül végig figyelte az elkövetőt.“

 

Miután az SaS politikusa fizetés nélkül távozott, az őrző-védő szolgálat emberei feltartóztatták őt és kérdőre vonták.

 

„Laurenčík (SaS) abszurd magyarázattal állt elő, mégpedig, hogy az anyacsavarok súlyát nem tudta hol lemérni. Majd folyamatosan telefonált valakivel“.

 

Miután a rendőrök igazoltatták, kiderült, hogy a bolti szarka nem más, mint a szlovák parlament és Zsolna megye alelnöke. A tolvajra a helyszínen pénzbüntetést is kiróttak, amit ki is fizetett.

 

A Körkép.sk úgy tudja, az okozott kár 5 euró, amiért 10 eurós pénzbüntetést kapott. Az igazi szégyen, hogy az elkövető egy közszereplő, aktív politikus, az SaS parlamenti képviselője, a szlovák törvényhozás alelnöke.

 

A JOJ televíziónak nyilatkozó Laurenčík félreértéssel magyarázta tettét.

 

„Az üzletben villanyégőket és csavarokat vásároltam, melyeket normálisan lemértem. Voltak köztük kód nélküli csavarok is egy nyitott dobozban. Négyet kivettem belőlük, mert pont olyanra volt szükségem. A pénztárnál szerettem volna megkérdezni, hogy hol kell lemérni az árut, és meg lehet-e egyenként is vásárolni őket“

 

– magyarázkodott az SsS politikusa, aki állítása szerint közben elfeledkezett arról, hogy mit rakott a zsebébe.

 

„A csavarok 20-40 eurócentbe kerülhettek, nem loptam el semmit”

 

– folytatta a magyarázkodást a politikus. Hogy állítása nem volt túl meggyőző, bizonyítja az is, hogy tettét elismerte, és a helyszínen kifizette a pénzbüntetést.

 

Szégyen, hogy tolvaj ül a parlamentben. Az, hogy az SaS parlamenti alelnöke bolti szarka, a fentiek alapján elég egyértelmű.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.