Nyitókép: Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDV)

 

A közlekedésügyi minisztérium emlékezteti az autósokat, hogy a műszaki (STK) és emissziós (EK) ellenőrzés érvényességének koronavírus-járvány miatti három hónappal történő meghosszabbítása idén augusztus 31-én ér véget. A parlament ugyanis elfogadta a járművek közúti forgalomban történő üzemeltetéséről szóló törvény módosítását.

 

A gyakorlatban ez úgy fog kinézni, ha valakinek augusztus 31. előtt lejár a műszaki és emissziós ellenőrzése, akkor a három hónapos hosszabbítás továbbra is érvényes lesz. Viszont abban az esetben, ha a műszaki és emisszió ellenőrzés szeptember 1-jén vagy azt követően jár le, a hosszabbítás már nem lesz érvényes.

 

„A jelenlegi kirándulási szezonban szeretném felhívni a járművezetők figyelmét, hogy ezen ellenőrzések érvényességének három hónappal való meghosszabbítása csak Szlovákiában érvényes. Külföldön magas bírságra számíthatnak”

 

– hangsúlyozta Andrej Doležal közlekedési minisztere.

 hirdetes_300x300  

 

A közlekedési minisztérium azt javasolja az autósoknak, hogy ne halasszák el a műszaki és emissziós ellenőrzés abszolválását. A műszaki ellenőrzést végző állomások korlátozás nélkül működnek, és semmi sem akadályozza meg a járművezetőket abban, hogy a lejárati idő után azonnal felkeressék őket.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!