Nyitókép: portfolio.hu

 

Országszerte megnyíltak az alap- és középiskolák ajtajai, két hónap nyári szünidő után hétfőn (szeptember 5.) megkezdődik az új tanév.

 

A 2022/2023-as tanévben több mint 704 ezer diák ül be újra az iskolapadokba, köztük 60 280 kiselsős. A jelenlegi tanév különösebb járványügyi intézkedések nélkül kezdődik.

 

Az oktatásügyi minisztérium számai szerint összesen 880 700 gyerek indult ma el az óvodákba és iskolákba. Közülük az alapiskolákba 475 ezer, a középiskolákba nappali képzés formájában 204 ezer diák tér vissza. A tárca adatai szerint középiskolai tanulmányaikat 50 500 diák kezdi meg.

 hirdetes_300x300  

 

Az új tanévben a járvány előtt megszokott formában kezdődhet a tanév, covidos megkötések nélkül. Az oktatási intézményekben nem kötelező a szájmaszk használata sem. Amennyiben a járványhelyzet romlana, az iskola igazgatója öt napra bezárhatja az adott osztályt, vagy influenzaszünetet rendelhet el. Érvényben marad az a rendelet is, hogy a szülő öt nap hiányzást igazolhat a gyermekének. Ezt követően nyilatkozatot kell tennie, hogy a gyerek tünetmentes. Az iskolákban már tesztelés sem zajlik majd.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!