Nyitókép: iStockphoto.com

 

A specializációval és gyakorlattal nem rendelkező kórházi ápolónők és szülésznők átlagbére az idei 1 008,37 euróról 1 211 euróra emelkedik, ami 202,63 euróval több. Az egészségügyi-  és a pénzügyminisztérium javaslata szerint 2012 óta ez a legmagasabb éves szintű béremelés.

 

Az alapbérekhez különféle típusú juttatások is hozzáadódnak. Például a hétvégi és ünnepnapi munkavégzésért, a túlóráért vagy az egyes kórházak által kötött kollektív szerződések alapján fizetett pótlékért. Az egészségügyi minisztérium ezt a közösségi oldalán tette közzé, áttekintést adva arról, hogyan változtak a kórházi ápolók alapbérei 2011 óta.

 

A közzétett áttekintés szerint a 20 éves gyakorlat után szakosodott ápolónő vagy szülésznő alapbére az idei 1 246,30 euróról jövőre 1 634,85 euróra emelkedik. Ez 388,55 eurós emelkedést jelenti, ami az elmúlt 12 év legmagasabb emelésének számít.

 hirdetes_300x300  

 

„Ma a törvény egyáltalán nem veszi figyelembe az egészségügyi ágazatban eltöltött évek hosszát. Mi ennek az igazságtalanságnak a megszüntetését javasoljuk”

 

– írta az egészségügyi tárca, leszögezve, hogy a bemutatott ajánlat a sokéves tapasztalattal rendelkező ápolókat úgy jutalmazza, hogy az alapbérüket a ledolgozott évek alapján is évente emelni fogják.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!