Nyitókép: Körkép.sk

 

Mottó: „Van egyfajta alázat, mely fegyver is, van egyfajta meghajlás, melyre csak meghajlással lehet válaszolni.” (Márai Sándor)

 

Gömöralmágyban a hagyományokhoz híven idén is megtartották a falunapot. A rendezvény igazi nyár végi időben zajlott, a szépszámú közönséget és a szereplőket kétszer is bekergette a sátrak alá a hirtelen lezúduló zivatar. Ám a napocska gyorsan felszárította a vizet, így a zivatarok nem szegték kedvét senkinek, a falunap mindkétszer folytatódott tovább, mintha mi sem történt volna.

 

Agócs Gyula polgármester megnyitja a falunapot

 

 hirdetes_300x300  

A rendezvényt Agócs Gyula, a község polgármestere nyitotta meg. Üdvözölte a résztvevőket és a vendégeket, majd nagyon jó szórakozást kívánt nekik. Külön üdvözölte az egerszalóki és a baglyasaljai testvértelepülések küldöttségét Magyarországról.

 

Kovács Botond szaval

 

Kovács Magdaléna magyaros dalokat ad elő
Kovács Cynthia Dorina Rimaszombatból énekel

 

A szabadtéri színpadon zajló kultúrműsorban felléptek: Kovács Botond szavalattal, Kovács Magdaléna magyaros dalokat énekelt, a Kerek-Perec Egylet meséket adott elő, Kovács Cyntia Dorina énekelt, Agócs Sándor tárogatózott, az Almágyi Énekkórus népdalokat énekelt, Arany Niki operetteket adott elő, majd az egerszalóki asszony- és férfikórus énekelt a Tekergők zenekar kíséretében.

 

Agócs Sándor tárogatós Sávolyból

 

Arany Niki Rimaszombatból operetteket énekel

 

Ezután a Tekergők életvidám talpalávalójára táncra perdült a közönség egy része, méghozzá gyerekek részvételével, láthatóan jól szórakozva. A kultúrműsorhoz a zenei aláfestést Atosz Horváth biztosította Egyházasbástból.

 

Megyefőnök-, polgármester-, esetleg képviselőjelölt vagy és szeretnéd magadat megmutatni a választók előtt? Kérd a Körkép.sk ajánlatát és láthatóvá teszünk. Hirdess a legolvasottabb jobboldali, konzervatív, polgári, felvidéki magyar portálon.

 

 

A kultúrműsor további részében Krisz Rudi énekes lépett fel Magyarországról, ezután a Szabad Szombat Táncegyüttes, majd a Rovarock szórakoztatta a közönséget.

 

A fotópályázat nyertes képei

 

A falunap üde színfoltja volt a Csemadok helyi szervezete által meghirdetett „Almágy, a Medvesalja kapuja” című fotópályázat kiértékelése. A versenyben 10 fotós vett részt 41 fotóval, amelyek témája Almágy és vidéke volt. A bírálóbizottság, amely minden résztvevőnek oklevelet adott, a következőképpen ítélt:

 

  1. helyezett Mede László
  2. helyezett Ádám Sándor
  3. helyezett Magyar István

 

A fotópályázat nyertesei és résztvevői

 

Agócs Dominik a fotópályázat megszervezője díjat kap

 

A Csemadok elismerésben részesítette Agócs Dominikot is, aki a pályázat és a kiállítás megtervezője és végrehajtója volt. A fotókat a rendezők kifüggesztették a szabadtéri színpad talapzatára, ahol azokat bárki megtekinthette.

 

Agócs Ildikó, a Csemadok helyi szervezetének elnöknője ezután a színpadra szólította az almágyi énekkarok aktív és volt tagjait, akik hagyományőrzésből példát mutattak az évek során. Teljesítményüket megköszönte, majd oklevéllel és könyvvel jutalmazta őket.

 

Agócs Ildikó, a Csemadok elnöknője megköszöni a helyi éneklőcsoport tagjainak eddigi munkájukat

 

Az Almágyi Énekkórus

 

Szép ajándékot kapott a Csemadoktól Agócs Gyula polgármester is, aki az elnöknő szerint mindig áldozatkészen segített a Csemadoknak, biztos pillére volt a rendezvényeiknek, amelyek az évek során jó hírnévre tettek szert a vidéken. Egy szép Márai-idézet kíséretében nagyon jó egészséget kívánt neki, továbbá kitartást és győzelmet az elkövetkező októberi választásokon.

 

Agócs Gyula polgármester elismerésben részesül a Csemadok helyi szervezetétől

 

A rendezvényen felléptek és bemutatkoztak a megye képviselőjelöltjei is, Cziprusz Zoltán, Vavrek István és Mag Fodor Enikő. Kérték a közönséget, hogy az októberi választásokon szavazzanak a Szövetség-Aliancia öt jelöltjére. Kérték azt is, hogy polgármester-jelöltként támogassák a jelenlegi polgármestert, Agócs Gyulát, aki szintén a Szövetség-Aliancia jelöltje és már sokat tett a község fejlesztéséért.

 

Bemutatkoznak a megyei képviselőjelöltek (Cziprusz Zoltán, Vavrek István és Mag Fodor Enikő)

 

A falunap kísérőrendezvénye focimeccs, kézműves foglalkozások, lovaglás, íjászat és arcfestés volt. A legkisebbeket körhinta, paintball, ugrálóvár, csúszda, édesség-, vattacukor- és játékárus szórakoztatta.

 

És persze nem szabad elfeledkezni a jó falatokat biztosító sütő-főző társaságról sem, akiket az eső sem riasztott el attól, hogy finom gulyást, babgulyást, halászlét, palacsintát készítsenek a falunapi hangulatot kedvelő résztvevőknek.

 

További képeink:

 

Az Egerszalóki Női Énekkórus
Az Egerszalóki Borvirág Férfi Énekkórus
Az Egerszalóki Tekergők

 

Krisz Rudi énekes Magyarországról

 

 

Mede Géza

fotók a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.