Nyitókép: AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Pool

 

A történelem legnézettebb járata lett az repülőgép, amely a II. Erzsébet királynő földi maradványait tartalmazó koporsót szállította Edinburghból Londonba. A járatot több mint ötmillióan nézték meg a Flightradar24-en és a YouTube-on.

 

A repülőgépek és egyéb repülési információk valós idejű elhelyezkedését megjelenítő Flightradar24 szerdán közölte, hogy a királynő koporsóját szállító gépet valós időben 4,79 millióan nézték meg a weboldalukon, és további 250 ezren a hivatalos YouTube-csatornájukon.

 

Attól a pillanattól kezdve, hogy a Boeing C17A Globemaster repülőgép bekapcsolta a transzponderét az edinburgh-i repülőtéren, és megkezdte a helyzetével kapcsolatos információk továbbítását, csaknem hatmillióan próbálták követni a repülést. A Flightradar24 portál üzemeltetői azonban konstatálták, hogy ez a nagyszámú ember bizonyos problémákat okozott a portál működésében.

 hirdetes_300x300  

 

Eddig a történelem legnézettebb repülőútja Nancy Pelosi, az Egyesült Államok házelnökének augusztusi Malajziából Tajvanra tartó repülőútja volt. A hétórás repülés legalább egy részét 2,9 millióan nézték meg.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!