Nyitókép: PAP/Darek Delmanowicz

 

A lengyel társadalom döntő többsége továbbra is támogatja a háború sújtotta Ukrajnából érkező menekültek befogadását – egy friss közvélemény-kutatás eredménye szerint a lengyelek 79 százaléka válaszolt ez ügyben pozitívan. A CBOS közvélemény-kutató cég által készített jelentésből az is kiderült, hogy a válaszadók 70 százaléka úgy gondolja, hogy az Ukrajna elleni orosz invázió közvetlen veszélyt jelent Lengyelország biztonságára.

 

A PAP lengyel állami hírügynökség jelentése szerint a felmérést szeptember 5. és 15. között végezték 1119 fő részvételével. A tanulmány azt is megállapította, hogy a lengyelek 53 százaléka támogatja a kijevi rezsimet és az ukrán népet az Oroszország elleni harcban. Ez az arány azonban már jóval alacsonyabb, mint a menekültek befogadását célzó kérdéskör.

 

A háború február végi kezdete óta csaknem 6,8 millióan érkeztek Lengyelországba Ukrajnából – jelentette kedden a lengyel határőrség. A napi határátlépések száma továbbra is változatlanul magas, 20 000 és 25 000 között mozog. Időközben több mint ötmillióan újra Ukrajna irányába távoztak, de még így is csaknem kétmillió ukrán tartózkodik huzamosabb ideje Lengyelországban.

 hirdetes_300x300  

 

Körkép.sk, Polskie Radio nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!