Nyitókép: unsplash

 

A szlovákiai lakosság közel fele Ukrajna győzelmének örülne. A GLOBSEC a FOCUS ügynökséggel közösen készített felmérésében 1009 főt kérdeztek meg szeptember 21. és 27. között.

 

A felmérés eredménye szerint a fiatalabb generációnál nagyobb mértékű apátia tapasztalható, a 18 és 34 év közöttiek 33 százaléka a „nekem mindegy” választ jelölte meg arra a kérdésre, hogy miképp szeretné, hogy véget érjen az ukrajnai háború.

 

A felmérést készítők szerint a megkérdezettek nagyjából ötöde elhiszi az oroszbarát narratívát.

 

  hirdetes_300x300   
A felmérés szerint a megkérdezettek 27 százaléka „biztosan Ukrajna győzelmét” szeretné, további 20 százalék „inkább Ukrajna győzelmét” szeretné, 24 százaléknak „mindegy”, 10 százalék „inkább Oroszország győzelmét” szeretné, 9 százalék „biztosan Oroszország győzelmét” szeretné, 10 százalék pedig nem tudott választ adni. Forrás: spravy.rtvs.sk

 

A felmérés készítői szerint a megkérdezettek tartanak a növekvő energiaáraktól és a háború gazdasági hatásaitól. Saját érdekük szerint a konfliktus mielőbbi lezárását szeretnék. Mikor a felmérést készítők a lehetséges válaszok közé besorolták a két fél megegyezését, akkor a többség ezt választotta.

 

Mit szeretne, miképp érjen véget a háború? Oroszország győzelmével – 10 %, Ukrajna győzelmével – 27 %, A két fél megegyezésével – 60 %, Nem tudom – 2 %

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.