Nyitókép: tasr

 

A rendőrség megtalálta azt a férfit, aki szerda este lelőtt két másik férfit, egy nőt pedig megsebesített Pozsony belvárosában.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az elkövető két 30 év alatti férfit halálosan megsebesített kedd este a poszonyi Zámocká utcában egy bár közelében, ahol többek között az LGBT közösség is találkozni szokott. Sajtóértesülések szerint az egyik áldozat kávéházi dolgozó. A kórházba szállított sérült nő pedig pincérnő a Tepláreň nevű vendéglátó-ipari egységben.

 

A rendőrség egész éjszaka kereste az elkövetőt, majd csütörtökön reggel a közösségi hálón közölték, hogy a férfit megtalálták.

 

 hirdetes_300x300  

„Megnyugtathatjuk a nyilvánosságot, hogy nem fenyeget újabb támadás a pozsonyi Zámocka utcai lövöldöző részéről. Ma (csütörtökön) reggel megtalálta a rendőrség a lövöldözőt. Holtan”

 

írta a rendőrség azzal, hogy jelenleg is zajlik a nyomozás, közelebbi információkat később közölnek.

 

Sajtóértesülések szerint az elkövető röviddel tette után a Twitteren magára vállalta a gyilkosságokat. Azt írta, hogy ha túléli az első támadást, újabb célpontokat keres. Még a támadások előtt közzétett egy a zsidók és az LGBTI-közösség elleni 65-oldalas rasszista kiáltványt is.

 

forrás: dennikn.sk

 

Leírta azt is, hogy eldöntötte, hogy véghezviszi a „műveletet” azok ellen az emberek ellen, akiket az fehér faj ellenségének tart.

 

Sajtóértesülések szerint az elkövető a 2020-as választásokon a Vlasť színeiben induló képviselőjelölt, Juraj K. fia. A gyilkosságokat az ő legálisan tartott fegyverével követhette el a fiatal férfi.

 

spravy.rtvs.sk, dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!