Nyitókép: Liga.net

 

Munkács volt polgármestere, a magyarokkal szemben nem épp barátságos viszonyáról ismert ukrán parlamenti képviselő is megszólalt a turulmadár eltávolításának ügyében és nem mulasztja el Magyarország ócsárlását a mukachevo.net-en megjelent írásában, jelenti a Kárpáthír.

 

Viktor Baloga szerint Magyarország rosszul vizsgázott jószomszédi viszonyból és barátságból, amikor vezetői felemelték szavukat a munkácsi várból eltávolított turul emlékmű miatt. A politikus szerint ez a szobor a magyar nagyhatalmi álmok, Kárpátalja visszaszerzésének volt a szimbóluma.

 

A mai magyar vezetés pedig Putyin európai védőügyvédjeként díszeleg.  A magyar politikai elitet azzal vádolja a munkácsi politikus, hogy minden eszközzel igyekszik gátolni az Oroszország elleni szankciókat, szándékosan és módszeresen akadályozza Ukrajna európai integrációját, ugyanakkor folyamatosan támogatja a Kreml urait.

 hirdetes_300x300  

 

Baloga szerint semmi kétség nem fér hozzá, hogy Putyin győzelme esetén Magyarország jutalomként megkapná Moszkvától Kárpátalját. Ezt a vágyat testesítette meg a magyarok turul madara, aminek semmi keresnivalója a várban. Ott csakis ukrán szimbólumoknak van helye, állítja Baloga.

 

Véleménye szerint a magyarok feldughatják maguknak egy helyre a tiltakozásaikat. A mai magyar vezetőket Horthy Miklóshoz és korához hasonlította, aki szerinte Hitler csatlósaként kaparintotta meg Kárpátalját.

 

Kárpáthír nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.