Nyitókép forrása: Körkép.sk/KL/illusztráció

 

A történelem egyik legmelegebb őszét éltük meg az elmúlt hetekben, ám ez hamarosan megváltozik, az időjárás visszatalál az ilyenkor normálishoz, és legfeljebb csak kismértékben tér el a szokványostól.

 

Hirtelen lehűlésre azonban nem kell számítani. A jelenlegi előrejelzések szerint fokozatosan köszönt be a tél. Míg per pillanat +10 fokos levegő áramlik be a térségünkbe, jövő héten ilyenkor már csak 0 fokos légtömegek érik el a magasabban fekvő vidékeket. A hegyekben így elkezdődik a tényleges fagy.

 

A lehűlés első jeleit a jövő hét második felében tapasztalhatjuk majd meg, vélhetően az egész országban. Csapadék is érkezik majd, esténként pedig fagy lesz.

 

 hirdetes_810x300  

A vasárnap és hétfő még napos és meleg lesz (+15 fok), kedden azonban már nedvesebb levegő érkezik hozzánk, ami ködöt vagy esőt hoz a lehűlés mellett. A nappali csúcshőmérséklet nem haladja meg a 10 fokot.

 

Csütörtökön jön az igazi váltás, mert térségünket eléri egy hidegfront, ami több csapadékkal és jóval hűvösebb levegővel érkezik. A nappali csúcsok +3  és +10 fok közé közelébe süllyednek, az esti csúcsok -3 és +5 fok közé.

 

A csütörtök utáni napok előrejelzései még bizonytalanok, de az sem kizárt, hogy egy hét múlva már havazni fog Pozsonyban, bár a hó inkább majd az északi járásokat jellemzi.

 

imeteo.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!