Nyitókép: Facebook/Karácsony Gergely

 

A Főváros döntése szerint december közepétől a BKK-buszok, a taxik és a kerékpárosok vehetik birtokba a Lánchíd elkészült útpályáját – közölte Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán.

 

Az ikonikus híd felújítása az eredeti ütemtervnek megfelelően és költségkereten belül halad. A múlt hétvégi próbaterhelés is sikeresnek bizonyult, a felújítás első nagy egysége, a híd útpályájának megújítása néhány héten belül befejeződhet, ezért Budapest vezetése meghozta a híd jövőjével kapcsolatos első döntést.

 

„A felújítás eddig eltelt másfél évében hozzászokott a város forgalma ahhoz, hogy nélkülöznie kell a Lánchidat, a szomszédos hidak forgalma alig észrevehető mértékben változott.  Miközben a városi forgalom alkalmazkodott a felújításhoz, azt lassan elfeledjük, hogy a Lánchíd korábban az állandó belvárosi dugók és torlódások helyszíne volt.  Ehelyett, a Lánchíd szűk áteresztő képessége miatt okozott torlódások helyett, itt az ideje kipróbálni, milyen az, ha a Lánchíd gyors és megbízható kapcsolat Buda és Pest között.  (…) Mindezeket, de leginkább Budapest élhető, otthonos jövőjét szem előtt tartva azt a döntést hoztuk, hogy december közepétől az elkészült útpályát a BKK-buszok, a taxik és a kerékpárosok vehetik birtokba.”

 hirdetes_400x285  

 

–írja a főpolgármester. A gyalogosok a felújítás következő szakaszának lezárta után vehetik újra birtokba a hidat, várhatóan 2023 őszén – közölte Karácsony. Ezen felül növelik a hídon áthajtó buszok számát, éppen azért, hogy a lehető legnagyobb mértékben kihasználható legyen a szabad út a Lánchídon.

 

Turizmus.com, korrigálva

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.