Nyitókép: fundacjawolnosci.org

 

A „baleset” teóriája mellett kiálló hivatalos lengyel álláspont ellen foglalt állást Lublin városának tanácsosa, Jarosław Pakuła egy facebookos posztban. Pakuła azt írta, hogy nem érti Andrzej Duda lengyel elnök és a kormány nyilatkozatait:

 

„Egyértelmű, hogy ukrán rakétáról van szó. Egyértelmű, hogy ez provokáció az ukrán hatóságok részéről. Egy rakéta nem indul el véletlenül 100 kilométerre az ellenkező irányba. A provokáció célja az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások felgyorsítása, Európa megfélemlítése a „szörnyűséges Oroszországgal”, hogy a civil társadalom nyomására több segítség érkezzen Ukrajnába az európai kormányoktól.”

 

A lengyel politikus a továbbiakban arról ír, hogy Andrzej Dudának fel kell hagynia a „tragikus balesetről” szóló „tündérmesékkel” és meg kellene mutatnia Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy Ukrajna átlépte azt a bizonyos vörös vonalat.

 

 hirdetes_810x300  

A lengyel sajtó azonnal felkapta a hírt, így Jarosław Pakuła meghátrált és a „Lublini hírmondó” beszámolója szerint aláhúzta: a facebookos profilon az ő neve és fényképe szerepel, azonban az üzenetet nem ő tette közzé. A politikus „fake news”-ról beszél és felvette a kapcsolatot a rendőrséggel.

 

A lengyel sajtó haragját az váltotta ki, hogy a poszt alatti kommentek többsége helyeselte az írás tartalmát, ami ellentétes a varsói mainstreammel.

 

Körkép.sk, kurierlubelski.pl nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!