Potápi Árpád: a Nemzetpolitikai Kutatóintézet munkája jelentősen hozzájárult az eredményekhez - Körkép.sk
Rómeó, Tódór
  • HUF: 394.56
  • USD: 1.07
  • -3 °C
  • 3 °C
Mindennapjaink

Potápi Árpád: a Nemzetpolitikai Kutatóintézet munkája jelentősen hozzájárult az eredményekhez

A Kárpát-medencei óvodafelújítások kapcsán kimutatták, hogy a Felvidéken nőtt a magyar óvodások és kisiskolások száma

Nyitókép forrása: Potápi Árpád János hivatalos facebookoldal

 

A Nemzetpolitikai Kutatóintézet munkája jelentősen hozzájárult a nemzetpolitikai államtitkárság eredményeihez – erről a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszélt szerda este Budapesten, az intézet fennállásának 10. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

 

Potápi Árpád a rendezvényen, amelynek megtartását tavaly a pandémia miatt kellett elhalasztani, kiemelte: a kutatóintézetnek is köszönhető, hogy az államtitkárság szinte minden területen naprakész információkkal rendelkezik.

 

Az intézet munkatársai a Kárpát-medencei óvodafelújítások kapcsán kimutatták, hogy a Felvidéken nőtt a magyar óvodások és kisiskolások száma, de hasznos kutatásokkal járultak hozzá a szlovákiai önkormányzati választásokon induló magyar párt tevékenységével vagy a szerbiai választásokkal kapcsolatos kérdésekhez is – mondta az államtitkár.

 

SJE Nyílt nap

Hozzátette: az intézet meg tudta szólítani a határon túli és a magyarországi közvéleményt, illetve a fiatalokat is.

 

“Mindannyian büszkék lehetünk a munkájukra” – közölte Potápi Árpád.

 

Kántor Zoltán, a 2011-ben létrejött Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója hangsúlyozta, fontos a 12 éve szilárd alapokon nyugvó nemzetpolitikai stratégia folyamatossága, s annak kialakításában az intézet is részt vehetett.

 

Az intézet feladata a külhoni magyar közösségek megerősítése, olyan tudományos munkát végez, amely a gyakorlatban is jól hasznosítható. Tudomány, politika és közigazgatás együttműködése valósul meg a területen. Az intézet kutatta az oktatás, a család és a diaszpóra kérdéseit, több mint félszáz kiadványban és száz rendezvényen mutatta be eredményeit – ismertette az igazgató.

 

Kántor Zoltán hangsúlyozta továbbá az intézet, az államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. együttműködésének fontosságát.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket