Ukrán háború: Katonai javítóüzemet hozott létre a Pentagon Lengyelországban - Körkép.sk
Dóra, Dorottya
  • HUF: 388.38
  • USD: 1.08
  • -4 °C
  • 3 °C
Mindennapjaink

Ukrán háború: Katonai javítóüzemet hozott létre a Pentagon Lengyelországban

Eddig titokban tartották - nyugati gyártmányú tüzérségi eszközöket fognak javítani benne.

Nyitókép: EPA/Shutterstock

 

Az amerikai hadsereg egy katonai eszközök javítására szolgáló üzemet hozott létre Lengyelországban, ahol az ukrán hadsereg által használt meghibásodott tüzérségi eszközöket fogják javítani – közölte a PAP lengyel hírügynökség szombaton a The New York Times értesüléseire hivatkozva.

 

A Lengyelország területén létesített javítóműhely fő feladata a nyugati gyártmányú tarackok csöveinek cseréje lesz, amelyek az intenzív bevetés következtében használódtak el. A New York Times információi szerint a fegyverjavító üzemet eddig titokban tartották. Az Amerikai Hadsereg Európai Parancsnoksága (US EUCOM) az elhasználódott lövegcsövek cseréjét tekinti “prioritásának”, ezért döntött a lengyelországi üzem létrehozása mellett.

 

Az amerikai lap ezzel összefüggésben emlékeztetett arra, hogy a nyugati országok által Ukrajnába szállított tarackok egy része olyan kaliberű, hogy azok javítása a csatatéren lehetetlen és csakis speciális javítóüzemekben végrehajtható.

SJE Nyílt nap

 

Az ukrán katonák minden nap több ezer tüzérségi  lövedéket lőnek ki orosz célpontokra, ami azt is jelenti, hogy a tüzérségi fegyverek, legyenek azok akármilyen modern rendszerek, a több hónapos használat után elhasználódnak, tönkremennek, vagy a harcok során megsemmisülnek. A The New York Times amerikai és ukrán tisztségviselők beszámolóira hivatkozva azt írta, hogy emiatt több tucat ukrán egységet már kellett ki kellett vonni a frontvonalról, hogy a szükséges javításokat elvégezhessék.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket