Nyitókép: reprofoto (Rendőrség fb-oldala)

 

2022. november 22-én 11 ország bűnüldöző hatóságainak részvételével nemzetközi műveletet hajtottak végre az EUROPOL és az EUROJUST koordinálása mellett. Az akcióban a szlovák rendőrség Nemzeti Bűnüldözési Hivatala (NAKA) is részt vett, tájékoztatott a rendőrség.

 

Az akció az Európai Unió egyik legveszélyesebb, főként kábítószerrel összefüggő bűnözői tevékenységet folytató csoportjának feloszlatását szolgálta. Az akció során 44 személyt tartóztattak le, ebből 7 személyt a Szlovák Köztársaság területén vettek őrizetbe, 2 személy ellen vádat emeltek.

 

Összesen 94 házkutatást hajtottak végre Európa-szerte, a bűnözői hálózat Litvániában, Lettországban, Csehországban, Lengyelországban, Franciaországban, Németországban és a Szlovákiában működött. Az összesen 8 országban lefolytatott nyomozás során nagy mennyiségben foglaltak le különféle kábító- és pszichotróp anyagokat, így kokaint, hasist, marihuánát és metamfetamint.

 hirdetes_810x300  

 

 

A bűnözők három kontinensen tevékenykedtek

 

Az Európán kívüli kábítószer-kereskedő szervezetekkel kapcsolatban álló bűnözői hálózat 3 kontinensre kiterjedően fejlesztette kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó tevékenységét. Teljes kábítószer-kereskedelmi láncot tudott biztosítani és felügyelni, a szállítás megszervezésétől kezdve a tényleges terjesztésen át egész Európában és azon túl.

 

Kábítószer- és pszichotróp anyagokat találták elrejtve egyebek mellett hajók és teherautók kifinomult rejtett rekeszeiben is.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!