Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Ringo H.W. Chiu

 

Elon Musk multimilliáros a közösségi hálón közölte, hogy szerint a progresszivizmus vírusa öngyilkosságba hajszolja a civilizációt, és ezért szükség van egy ellensúlyra.

 

A Štandard.sk közlése szerint Musk azután fogalmazta meg – a mainstream kritikáját borítékolhatóan kiváltó – Twitter-bejegyzését, miután közvélemény-kutatást végzett saját követői körében. Arra volt kíváncsi, hogy az emberek hogyan vélekednek a kultúrharcról, vagyis arról a jelenségről, hogy a társadalom egyes csoportjai saját értékeiket akarják érvényre juttatni az egész társadalomban.

 

Az egyik kommentje elég éleslátóan a következőket írta:

 

 hirdetes_300x300  

„Úgy gondolom, hogy a jobboldalnak el kell kezdenie művészeket, filmeseket és írókat finanszírozni a politikai aktivisták helyett. Ahogy hajók nélkül nem lehet tengeri csatát nyerni, úgy kultúra nélkül sem lehet megvívni a kultúrharcot. Túl lassan reagáltunk. Ideje ellentámadásba lendülni”

 

fogalmazott az illető. Musk erre reagálva nevezte a progresszivizmust vírusnak:

 

„Nem tartozom sem a hagyomáynos jobboldalhoz, sem a baloldalhoz, de egyetértek a véleményével. A woke vírus módszeresen beszivárgott a szórakoztatóiparba, és ez öngyilkosságba hajszolja a civilizációt. Muszáj, hogy legyen ellensúly”

 

írta a milliárdos.

 


Musk már korábban is kritizálta a woke propagandát. Egy jóval korábbi bejegyzésében, még tavasszal például az alábbi képpel ábrázolta a liberálisok szélsőséges magatartását a nem liberálisokkal szemben:

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.