Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Gregory Bull

 

Emmanuel Macron francia államfő Elon Muskkal, a Twitter új tulajdonosával egyeztetett a közösségi háló tartalommoderálási politikájáról. A hivatalos álláspont szerint a találkozón „világos és őszinte” beszélgetés zajlott, de Macron „jelezte aggályait” a témában.

 

A francia elnök „átlátható felhasználói irányelvek” szükségességéről beszélt, és a tartalom moderálásának jelentős megerősítését szorgalmazta, természetesen a szólásszabadság védelmében. Mindezt úgy, hogy az „megfeleljen az EU szabályozásának”.

 

Macron csütörtökön az Egyesült Államokban egy díjátadón arról beszélt, hogy a szólásszabadságnak „korlátai vannak és felelősségel jár”.

 

 hirdetes_810x300  

Megjegyezzük, mindez addig nem zavarta sem Macront, sem az EU-t, míg a közösségi háló moderálása az általuk preferált irányhoz tartozó tartalmakat hozta előnyösebb helyzetbe.

 

Macron kijelentései mögött így egyértelműen az áll, hogy Musk a Twitter átvétele után amnesztiát hirdetett a cég által korábban letiltott felhasználóknak, feltéve, hogy nem sértettek törvényt és nem terjesztettek spameket. (Ez azt jelenti, hogy számos EU-t, liberálisokat és általában mainstream vonalat kritizáló személyiség kaphatta vissza hozzáférését a fiókjához – a szerk.).

 

Körkép.sk, reuters

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!