Nyitókép: via visegradinsight.eu

 

A Romániába települt osztrák cégek bojkottjára szólított fel Daniel Cadariu román idegenforgalmi miniszter, miután kiderült: Bécs nem támogatja sem Románia, sem Bulgária csatlakozását az Európai Unió külső határát jelentő schengeni övezethez.

 

Cadariu arra szólította fel a románokat, hogy kerüljék az osztrák sípályákat – egyben azt is felemlegette, hogy az osztrák bankok busás haszont termelnek maguknak Románia területén. A közösségi hálón azóta több grafikon is megjelent, amelyen az osztrák tulajdonú vagy osztrák érdekeltségű, Romániában is aktív cégek szerepelnek, köztük a Billa, az OMW, a Raiffeisen Bank, a Hervis Sports, a Red Bull vagy az XXXLutz.

 

Ausztria egyébként Románia fő befektetői közé tartozik, az invesztíció éves összértéke mintegy tízmilliárd euróra rúg.

 hirdetes_810x300  

 

Bukarest azóta a bécsi román nagykövetet is hazarendelte, mondván: Ausztria „barátságtalanul” viselkedik Romániával.

 

Azt már halkan tesszük hozzá, hogy a Kronen Zeitung osztrák napilap online kiadásának cikkét eddig csaknem 1200-an kommentálták. Közöttük többen arra szólították fel a sértődött román minisztert, hogy a nagykövet helyett a több tízezernyi romániai koldushadat hívja inkább haza, amely napi szinten ellepi az osztrák városok utcáit és sokszor pofátlan módszerekkel csalja ki a pénzt az idősebb emberektől.

 

Körkép.sk, Krone nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!