Nyitókép: Körkép.sk/Katona Vica

 

Komárom város önkormányzata, valamint a Villa Camarum civil szervezet tartalmas, szép és hasznos programokkal töltötte meg a karácsonyi várakozás heteit. Az ünneplőbe öltöztetett város nagyszerű jelképe lett annak a különleges hangulatnak, ami karácsony táján az emberek érzelemvilágába beköltözik.

A belvárosból az ünnepi díszítés mellett nem hiányoztak az ajándékbeszerzést elősegítő vásári standok sem, ahol különféle kézműves portékákat lehetett kapni, és persze sokféle finomságot, így kürtőskalácsot, sült gesztenyét.

 

Ilyenkor általánosan megnövekedik a jószándék is, az adni akarás. Advent harmadik vasárnapján karácsonyi süteményeket, káposztalevest és halászlét is vásárolhattak a nézelődők a város főterén, és az így nyert bevétellel a szervezők a komáromi kutyamenhelyet támogatták. E rendezvény lebonyolítását a városi hivatal munkatársai és a képviselők segítették, a szponzor pedig a Földes pékség, a H + H Hájas savanyító üzem, valamint Majer Tibor volt.

Fotó: Körkép.sk/Katona Vica

 

 hirdetes_400x285  

Advent utolsó szombatján megrendezésre került az I. Komáromi Borünnep, ahol a régió legfinomabb borait kínálták az ünnepi asztalra.

 

Jelen volt az Amicus Borászat Bátorkesziről, Bott Frigyes Muzsláról, Bóna Winery Bátorkesziről, Hengerics Péter Komáromszentpéterről, Chateau Rúbaň Fűrről, Kasnyik Családi Pincészet Kürtről, Mátyás Családi Pincészet Kisújfaluról, Molnár Péter – Bortornác Hetényről, Strekov 1075 Kürtről és a Világi Winery Helembáról.

 

Fotó: Körkép.sk/Katona Vica

 

Persze a hosszú eseménysor kicsúcsosodását a negyedik adventi láng fellobbanása jelentette. Előtte azonban még a Tiszti Pavilon nagytermében kézműves foglalkozásokra, valamint mézeskalácssütésre, díszítésre került sor, ahol a régió kézműveseinek segítségével a kicsi gyerekek is ajándékot készíthettek a számukra kedves személyeknek.

 

Fotó: Körkép.sk/Katona Vica

 

A sötétedés beálltával a Klapka-szobornál Süll Kinga együttesének ünnepi koncertjére került sor, melyben karácsonyi dalokat adtak elő, kiváló hangszereléssel, az ifjú korosztály kedvelt pergő ritmusával. Összeállításukkal hatalmas közönségsikert arattak. Kobzon játszott és énekelt Korpás Réka, hegedült Tóth Bence, citerán játszott Rajcsányi Rita és ritmushangszereken közreműködött, valamint énekelt a vezető, Süll Kinga egyházzenész.

 

Fotó: Körkép.sk/Katona Vica

 

A szép műsort követően a történelmi egyházak lelki vezetőinek áldásával meggyújtották az ünnepet jelző adventi koszorú negyedik gyertyáját. A szertartáson jelen volt a katolikus egyház képviseletében Kiss Róbert kanonok, komáromi esperes-plébános, a református egyházközség részéről Fazekas Zsuzsanna tiszteletes asszony, az evangélikus egyház részéről Kis Petíková Soňa gyülekezeti tag, és a baptista gyülekezet képviseletében pedig Kakas Zoltán lelki vezető.

 

Fotó: Körkép.sk/Katona Vica

 

Az egyházi méltóságok mindannyian hangsúlyozták az ünnep valódi üzenetét, amely az Isten-ember világra születését jelzi, aki életével itt, közöttünk a feltétel nélküli szeretetet testesítette meg. Az ünnep lényege tehát most is maga a szeretet, amelyet igyekeznünk kell saját magunknak is embertársainkkal szemben érvényre juttatni.

 

Fotó: Körkép.sk/Katona Vica

 

Az ünnep további előadója Koczkás Eszter volt, Komárom egyik legfiatalabb, kedvelt tehetsége, aki többségében saját dalait adja elő, és általában angol nyelven. Az adventi időszakban egy nagyon szép karácsonyi dallal jelentkezett, amit a közönség nagy szeretettel fogadott.

 

Fotó: Körkép.sk/Katona Vica

 

Advent negyedik vasárnapjának ünnepi hangulatát tovább növelte a csodálatos fényfestés, amivel megvilágították a rendezvény hátterében álló városháza épületét.

 

Fotó: Körkép.sk/Katona Vica

 

Kívánjuk hát, hogy karácsony eljövetelével költözzön mindannyiunk szívébe ilyen szép, tiszta, békés, ragyogó fényesség. Erre van most a legnagyobb szükség.

 

Fotó: Körkép.sk/Katona Vica


Békét és reménységet, békét a világnak …  (Tolcsvay László)

 

Fotó: Körkép.sk/Katona Vica
Fotó: Körkép.sk/Katona Vica
Fotó: Körkép.sk/Katona Vica
Fotó: Körkép.sk/Katona Vica

 

Buday Mária

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.